Naknadno stigla

Neksan dostavio ponudu za Kovačnicu

Neksan je za imovinu Kovačnice ponudio 1.000 eura više od početne cijene od 700.000 eura
2 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Luka Zeković
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.04.2014. 10:08h

Na tender za prodaju imovine Kovačnice, prerađivačke fabrike Kombinata aluminijuma (KAP), naknadno je stigla ponuda kompanije Neksan iz Nikšića.

Stečajni upravnik Kovačnice, Zdravko Cicmil, objasnio je da je ponuda Neksana stigla podgoričkom Privrednom sudu nakon predviđenog roka, poštom, ali da je poslata na vrijeme.

"Ponuda je stigla poštom u utorak u 11 sati, ali se na pečatu vidi da je poslata u subotu", rekao je Cicmil agenciji Mina-business.

On je dodao da je Neksan za imovinu Kovačnice ponudio 1.000 eura više od početne cijene od 700.000 eura. Cicmil će odluku o eventualnoj prodaji imovine Kovačnice donijeti u narednih sedam dana.

Tenderom za prodaju imovine Kovačnice, zainteresovani su ponude mogli dostavljati do ponedjeljka do 12 sati, dok je otvaranje bilo zakazano u utorak u 11 sati u prostorijama Privrednog suda.

Početna cijena na četvrtom tenderu bila je ista kao i na trećem, koji je propao jer nije bilo zainteresovanih kupaca, dok je drugi proglašen neuspješnim, iako su ponude dostavili Uniprom i Luka Pejović. Iz stečajne uprave preduzeća objašnjeno je da su problematične bile zalihe robe za koje nije jasno da li ih uopšte ima.

Kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, nudila je 600 hiljada EUR, od čega 200 hiljada za zalihe, dok je Luka Pejović, kao građanin, ponudio 416.000 eura za imovinu, a 220.000 eura usmeno za zalihe.

Imovina Kovačnice nuđena je za dva miliona eura. Prvi tender za prodaju imovine Kovačnice, na kojem je Uniprom ponudio 400.000 eura, propao je jer je ponuda sadržala više uslova koje stečajni upravnik nije mogao ispuniti.

Preporučujemo za Vas