Sporan novi medicinski tender: Fond da ponovo ocjenjuje sve ponude

Posao je prošle godine dodijeljen firmi Urion
58 pregleda 1 komentar(a)
grip, laboratorija, Foto: Beta/AP
grip, laboratorija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2014. 20:27h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki poništila je odluku Fonda za zdravstveno osiguranje od 24. marta ove godine, o izboru najpovoljnije ponude za partiju 1. na tenderu za nabavku medicinskih sredstava iz oblasti laboratorije. Komisija je naložila ponovno ocjenjivanje ponuda.

Medicinska sredstva su namijenjena zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Fondu je ukazano na bitne povrede Zakona o javnim nabavkama (ZJN) i naloženo da u roku od 15 dana donese zakonitu odluku.

Poništen je i zapisnik o pregledu, ocjeni i vrednovanju ponuda od 21. marta 2013. kao i izvještaj o postupku nabavke u dijelu koji se odnosi na ponudu firme Urion iz Podgorice.

Uvidom u ponudu firme Urion, koja je bila izabrana kao najpovoljnija za tu partiju, Komisija je utvrdila da je Fond prilikom ocjene ove ponude “nepotpuno i nepravilno utvrdio činjenično stanje u pogledu ispunjenosti uslova post-prodajnog servisiranja i tehničke pomoći i pogrešno primijenio materijalno pravo” kada je ocijenio ispravnom.

U dostavljenom ugovoru od 16. januara 2013. godine firma Makler iz Beograda, kao izvršilac radova, nije se obavezala da će održavati analizator GEM premijer 4000 proizvođača Instrumentation Laboratory S.p.A iz SAD-a.

Bonus video: