Većina budvanskih lokala bila zatvorena do podneva

"Nameti su tako veliki da ne možemo da opstanemo. Ko će da lukavi i krade, on opstaje, legalno ko radi ne može da opstane", kazao je Armenko
83 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2014. 18:36h

Većina budvanskih ugostitelja, odazvala se pozivu "Udruženja ugostitelja Budve", i do podne nije otvarala svoje lokale kako bi skrenuli pažnju države da su izloženi meltretiranju inspekcijskih službi.

Zbog toga što je Poreska inspekcija 18. aprila popodne zbog neizdavanja fiskalnog računa zapečatila popularni lokal "Perla" na kružnom toku kod Starog grada, novoformirano udruženja je odlučilo da uputi apel Vladi.

Lokali, u užem centru su od 8 do 12 časova bili zatvoreni, a kako najavljuju iz udruženja radikalizovaće proteste.

Potpredsjednik NVO "Udruženje ugostitelja Budve" Ilija Armenko kazao je da će zatražiti prijem kod premijera Mila Đukanovića kako bi mu predočili sve probleme sa kojima se suočavaju ugostitelji.

TV Vijesti, Saša Palibrk

"Mi samo tražimo da nam se omogući legalan rad, dosta je maltretiranja inspekcije. Naš zahtjev je da se PDV smanji na 10 odsto, jer ovakvo stanje nas tjera u bankrot. Nameti su tako veliki da ne možemo da opstanemo. Ko će da lukavi i krade, on opstaje, legalno ko radi ne može da opstane", kazao je Armenko.

On je kazao da ugostitelji Budve samo traže da kazne budu primjerene prekršaju.

"Ne može se izricati kazna od par hiljada eura, ako za stolom gdje se ruča, samo jedna kafa, omaškom konobara nije kucana na računu. To je jednostavno nedopustivo, i to tjera ugostitelje da svaku inspekcijsku kontrolu posmatraju kao svojevrstan način maltretiranja. Nemaju pravo da nam zatvaraju lokale, neka napišu kaznu shodno prekršaju", istakao je Armenko.

On je naveo da upravo sve to žele da prezentuju premijeru, koji, kao je naveo, vjerovatno i ne zna koje su "muke ugostitelja".

"Ne dugujemo nikome ništa, ni jedan euro državi Crnoj Gori ne duguju ugostitelji, što se ne bi moglo reći za druge, gdje se dugovanja mjere desetinama miliona eura", naveo je Armenko.

On je zaključio da su ugostitelji spremni i da radikalizuju mjere.

Galerija

Bonus video: