Sjutra uručivanje ugovora o donaciji

Građani su do sada ukazali na preko hiljadu nepravilnosti u oblasti neformalne ekomomije, na osnovu čega su inspekcijski organi izrekli kazne od preko 330 hiljada eura
1 komentar(a)
Ćemovsko polje, Foto: Čitalac reporter
Ćemovsko polje, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 21.04.2014. 14:06h

Ministar finansija, Radoje Žugić, uručiće sjutra ugovore o donaciji nosiocima projekata koji su dobili najveći broj glasova građana u okviru kampanje Budi odgovoran koja se sprovodi u cilju aktivne borbe protiv sive ekonomije.

Ugovori o donaciji biće uručeni Kliničkom centru Crne Gore za projekat nabavke medicinske opreme za Institut za bolesti djece, zatim dnevnim centrima za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštinama Cetinje, Nikšić i Plav, za projekat opremanja i uređenja i kompaniji Zelenilo Podgorica, za projekat uređenja parka na Ćemovskom polju, koji su inicirale nevladine organizacije Green Home i Ozon.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom.

Kampanja bi trebalo da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građani su do sada ukazali na preko hiljadu nepravilnosti u oblasti neformalne ekomomije, na osnovu čega su inspekcijski organi izrekli kazne od preko 330 hiljada eura.

Cilj projekta je preusmjeravanje novca iz sive zone u društveno korisne svrhe jer će 50 odsto iznosa novčanih kazni izrečenih po prijavama građana biti uloženo u aktivnosti od opšteg društvenog značaja.

U maju će se projektu pridružiti i britanska Ambasada u Podgorici.

Bonus video: