Muštuluk za pivopije: "Trebjesa“ distribuira belgijska piva

„Distribucijom ovih, širom svijeta poznatih brendova, pružili smo mnogo veći izbor našim potrošačima i mogućnost uživanja u autentičnim belgijskim pivima"
79 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2014. 10:25h

Nikšićka Pivara „Trebjesa“ počela je sa distribucijom belgijskih piva Leffe Brune, Leffe Blonde i Hoegaarden, koja se prodaju u više od 60 zemalja u svijetu.

„Distribucijom ovih, širom svijeta poznatih brendova, pružili smo mnogo veći izbor našim potrošačima i mogućnost uživanja u autentičnim belgijskim pivima. Tradicija Leffe i Hoegaarden piva, duga nekoliko vjekova, uz proizvodnju u starim manastirskim kompleksima, daje ovim pivima notu prestiža, u kojoj sada možemo da uživamo i u Crnoj Gori“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija u Pivari „Trebjesa“.

Leffe piva, koja su se prvi put pojavila 1240.godine, proizvode se u manastirskom kompleksu u Belgiji. Sadrži 6,5 odsto alkohola a svoju posebnost duguje korišćenju pržene sladovine koja mu daje tamno braon boju i blago slatki ukus.

Prvo svijetlo pivo iz porodice Leffe je Leffe Blonde koga odlikuje suv, voćni i pomalo začinjen ukus, upotpunjen laganom slatkastom aromom slada.

U malom belgijskom selu Hoegaardenu je 1445.godine napravljeno pivo koje je poznato po ravnoteži tradicionalnih pivskih namirnica sa dodatkom korijandera, narandžine kore i bilja, što ga čini savršenim za ljetnje dane. Hoegaarden je jedino pivo koje je osvojilo četiri uzastopna zlata na World Beer Cup, najprestižnijem takmičenju piva u svijetu. Sadrži 4,9 odsto alkohola i prvo je pivo pomenute pivare koje spada u grupu bijelih piva, nefiltrirano i zato ima mutan izgled.

Iz Pivare „Trebjesa“ saopštili su da su ponosni što su crnogorskim ljubiteljima piva ponudili i neke od najpoznatijih brendova iz zemlje poznate po pivarskoj industriji.

Bonus video: