Radnik Rudnika boksita podnio tužbu: Direktori da ne dobiju novac

Čivović je osporio potraživanje i Božidara Mučalice, direktora sektora koji mu je bio pretpostavljeni
53 pregleda 0 komentar(a)
Rašo Čivović, Foto: Luka Zeković
Rašo Čivović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2014. 17:48h

Radnik Rudnika boksita Rašo Čivović ogorčen zbog, kako tvrdi, dugogodišnjeg mobinga koji je trpio od bivših direktora tog preduzeća “presavio je tabak” i pred Privrednim sudom pokušava da ospori sva njihova potraživanja prijavljena u stečajnom postupku.

O svim osporenim potraživanjima Čivović će narednih 10 dana dobiti zaključak suda da li je njegov zahtjev opravdan ili ne. Ukoliko sud odbije njegov zahtjev, Čivović je najavio da će podnijeti tužbu zbog mobinga koji je trpio.

Njemu je pod dosta čudnim okolnostima 2010. godine izostala isplata otpremnine u iznosu od 29.900 eura, prema ponuđenom program za prekobrojne radnike, jer konačnu odluku o tome nijesu željeli da potpišu bivši direktori CEAC-a, firme Olega Deripaske koja je gazdovala Boksitima i podgoričkim KAP-om, a potom ni predstavnici domaćeg memadžmenta.

Čivović sada osporava oko 18 miliona eura potraživanja koje su prijavile Deripaskine firme CEAC i SHASTA. Osporava potraživanje bivšeg finansijskog direktora Alekseja Agejeva u iznosu od 5.435 eura, bivšeg izvršnog direktora Igora Kisenkova u iznosu od 7.510 eura, drugog izvršnog direktora Milorada Đurovića u iznosu od 41.007 eura.

Čivović je osporio potraživanje i Božidara Mučalice, direktora sektora koji mu je bio pretpostavljeni. Mučalica u stečajnom postupku potražuje 21.042 eura. Osporio je i potraživanje bivšeg šefa obezbjeđenja u KAP-u Olega Šćepilova koji potražuje od Boksita 5.410 eura.

Osporio je potraživanje Ratka Radulovića, dugogodišnjeg šefa sindikalne organizacije u ukupnom iznosu od 37.198 eura. Njegova Sindikalna organizacija potražuje od Rudnika boksita 74.611 eura i to potraživanje Čivović je osporio kao i sva novčana potraživanja drugog Samostalnog sindikata Boksita i raspolaganje sa 20.000 kvadrata zemljišta.

Bonus video: