Žugić: Subvencije se više ne mogu izdvajati za KAP

"U zavšnoj smo fazi prodaje imovine, nadležna stečajna uprava radi svoj posao", kazao je Žugić
3 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2014. 18:19h

Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond MMF u potpunosti podržavaju mjere koje je Crna Gora preduzela radi finansijske konsolidacije, saopštio je ministar finansija Radoje Žugić za Glas Amerike VOA.

On je kazao da Kombinat aluminijuma Podgorica KAP nije, ili će vrlo brzo prestati da bude fiskalno pitanje budući da se subvencije za to preduzeće ne mogu izdvajati.

Žugić je kazao i da su razgovarali o modelu podrške mjerljivim efektima rada u dijelu snaženja administracije.

"Mislim da smo na tom polju napravili krupan iskorak sa Svjetskom bankom, što znači da ćemo uskoro imati finansijsku podršku za ono što znači stvarni napredak u dijelu stabilizacije javnih prihoda. Takođe, danas smo otvorili temu koja se odnosi na još jednu ranjivost koja se tiče prije svega lokalnih samouprava, odnosno opština. Na putu smo čini mi se da definišemo modle kojim bismo moguće refinansirali dugove pojedinih opština", istakao je Žugić.

On je naglasio da Crna Gora sa Svjetkom bankom radi i na trećem polju koje se odnosi na podršku razvojnih projekata.

Govoreći o Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP, Žugić je kazao da je to makroekonomsko, ekološko, sociološko i političko pitanje.

"KAP nije, ili će vrlo brzo prestati da bude fiskalno pitanje budući da se subvencije za Kombinat niti mogu, niti treba izdvajati. U zavšnoj smo fazi prodaje imovine, nadležna stečajna uprava radi svoj posao", zaključio je Žugić.

Bonus video: