“Budi odgovoran”: Od kazni protiv sive ekonomije prikupljeno 300.000 eura

Građani su ukazali na preko hiljadu nepravilnosti iz oblasti neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno i kršenja potrošačkih prava
0 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Ažurirano: 12.04.2014. 08:54h

Vlada je odlučila da kampanju “Budi odgovoran”, koja se realizuje u okviru projekta uključivanja građana u borbu protiv sive ekonomije, produži do kraja godine, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva su naveli da su od početka realizacije projekta građani ukazali na preko hiljadu nepravilnosti iz oblasti neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno i kršenja potrošačkih prava, po osnovu kojih su inspekcijske službe izrekle preko 300 hiljada eura kazni

Građani mogu ukazivati na nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije i glasati preko web, android i iOS aplikacije "Budi odgovoran", kao i pozivanjem call-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555).

Kampanja “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%” realizuje se u okviru projekta Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije koji se sprovodi u saradnji Vlade, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici.

Bonus video: