Rastoder: Nikčević je slao policiju da prekinem protest

Nikčević juče nije odgovarao na pozive “Vijesti” da odgovori na optužbe Rastoder...
88 pregleda 2 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Luka Zeković
Senka Rastoder, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.04.2014. 15:22h

Predsjednica Sindikalne organizacije zaposlenih u Savezu sindikata Crne Gore (SSCG) Senka Rastoder vikend će provesti u prostorijama SSCG i tvrdi da će tamo biti dok je ne primi na razgovor generalni sekretar Marko Nikčević.Ona tvrdi da Nikčević radi na isti način kao i njegov prethodnik Zoran Masoničić, da “vrši mobing nad njom i gomila dugove prema zaposlenima”.

“Nikčević je poslao policiju da me izbace iz sindikalnih prostorija u Podgorici u kojima sam popodne počela protest zbog kontinuranog mobinga koji on i nekoliko funkcionera vrše da bih odustala od socijalnog dijaloga i zaštite interesa zaposlenih u SSCG", kazala je juče Rastoder. SSCG, kako kaže, duguje zaposlenima četiri plate i 20 doprinosa. Ona je pozvala ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da spriječi zloupotrebu policije.

"Molimo Konjevića da spriječi dalje pokušaje manipulacije sa policijom jer to što je Nikčević predsjednik njihovog sindikata ne daje mu za pravo da koristi policiju za gušenje radničkih protesta", kazala je ona.

Nikčević juče nije odgovarao na pozive “Vijesti” da odgovori na optužbe Rastoder.

Prema njenim riječima, Nikčević izbjegava sastanke sa predstavnicima zaposlenih čiji je poslodavac iako im duguje oko milion i po eura.

Ona je podsjetila da je Nikčević na čelo SSCG došao upravo njihovim glasovima "obećavajući stabilizaciju i poboljšanje stanja”. Ono je od njegovog dolaska, tvrdi sada Rastoder, pogoršano jer su “radnici pod ogromnim pritiskom, zaplašeni za radna mjesta, a dugovanja prema njima su znatno uvećana".

Bonus video: