Dobri politički odnosi pozitivni za dalji razvoja turizma

Posjetiocima sajma predstavljena je ponuda za predstojeću sezonu, kao i specijalizovana ponuda za aktivan odmor
0 komentar(a)
Turistička ponuda Crne Gore u Bakuu, Foto: NTOCG
Turistička ponuda Crne Gore u Bakuu, Foto: NTOCG
Ažurirano: 03.04.2014. 14:08h

Bezvizni režim za građane Azerbejdžana, kada su u pitanju putovanja u Crnu Goru, kao i dobri politički odnosi dvije države pozitivni su za dalji razvoja turizma, ocijenjeno je na turističkoj berzi u Bakuu.

Ponudu Crne Gore na sajmu AITF 2014 u Bakuu, koji traje do subote, predstavljaju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna tuistička organizacija, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima.

Iz Ministarstva je saopšteno da je prvog dana sajma, ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, sa saradnicima, razgovarao sa predstavnicima turističkih agencija iz Azerbejdžana i drugih zemalja, u cilju razmatranja mogućnosti organizovanja posjeta turista Crnoj Gori.

Tom prilikom predstavljena je turistička ponuda Crne Gore, ali i kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodne ljepote i investicioni projekti iz oblasti turizma.

Gvozdenović je imao i niz sastanaka sa predstavnicima medija i marketinških agencija, u cilju daljeg unaprijeđenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu.

Posjetiocima sajma predstavljena je ponuda za predstojeću sezonu, kao i specijalizovana ponuda za aktivan odmor.

„Među prisutnima je vladalo značajno interesovanje kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, cijene aranžmana, izbor smještajnih kapaciteta, kao i čarter letovi za ljetnju turističku sezonu“, navedeno je u saopštenju.

Imajuću u vidu da je Azerbejdžan zemlja sa bogatim prirodnim resursima i najbržom stopom ekonomskog razvoja u ovoj regiji procjenjuje se da će značajan broj turista iz Azerbejdžana posjetiti Crnu Goru ove godine.

Na crnogorskom štandu ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve i Herceg Novog, Montenegro Stars Hotel Group, Hotel Monte Casa Spa & Welness i turistička agencija R-Tours Montenegro.

Ovogodišnji sajam je okupio 350 izlagača, a do kraja nastupa očekuje se značajan broj posjetilaca, kako profesionalaca iz oblasti turizma, tako i individualnih turista koji traže destinaciju za odmor.

Gvozdenović će, kako je najavljeno, na poziv generalnog sekretara Svjetske turističke organzacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), Taleba Rifaija i ministra kulture i turizma Azerbejdžana, Abulfas Garajeva, učestvovati na 57. sastanku Regionalne komisije za Evropu UNWTO-a, u cilju prezentovanja trendova u crnogorskom turizmu.

Bonus video: