Radnici Metalca od 7. aprila danonoćno pred Vladom

Na taj korak su se odlučili, kako kaže predstavnik radnika, Radisav Jauković, nakon još jednog propalog sastanka u ministarstvu ekonomije
5 komentar(a)
Metalac Montavar protest, Foto: Ivan Petrušić
Metalac Montavar protest, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 03.04.2014. 10:48h

Radnici nikšićkog Montavar Metalca, njih oko 60, od 7. aprila kreće sa danonoćnim protestima ispred zgrade Vlade.

Na taj korak su se odlučili, kako kaže predstavnik radnika, Radisav Jauković, nakon još jednog propalog sastanka u ministarstvu ekonomije na kom su osim minsitra Vladimira Kavarića, prisustvovali i predstavnici Unije Sindikata, Srđa Keković i Aleksa Marojević, kao i poslanik DF-a, Janko Vučinić.

"Izgleda da se obistinilo ono što sam pričao krajem prošle godine. Ministar Kavarić očigledno ne smije da riješi problem radnika Metalca koji već 11 mjeseci nijesu primili platu. On nam je kazao da Vlada više ništa ne može da uradi za Metalac, obzirom da je dosad učinila sve što je mogla. Odgovorno tvrdim da Kavarić priča neistine jer je on njegovim neradom doveo metalac tu đe je sad. On da je ministar kakav treba da bude, pokrenuo bi još prije šest mjeseci krivični postupak protiv valsnika (Nikola Furundžić) i pitao ga zašto nije donio posao u ovu firmu i zašto radnici ne primaju plate“, kazao je Jauković.

Ogorčeni takvim stavovima resornog ministra, radnici će zato od ponedjeljka sa punom opremom za kampovanje ispred Vlade.

"Donijeli smo na zboru odluku da protestujemo ispred zgrade Vlade, ali ne na sat ili dva, nego dok se ne riješi naš problem. Ponijećemo šatore i ćebad i iz Podogorice se ne vraćemo dok gospodin Kavarić ne sjede za sto i ne riješi problem randika Metalca“, poručio je Jauković.

On je dodao da će, kada se „smjeste“, isperd Vlade krenuti u obilazak ambasada po Podgorici, a tražiće i prijem kod Mitje Drobniča, šefa delegacije EU u Crnoj Gori, kako bi ga upoznao sa tešokm situacijom radnika Monatavr Metalca.

Bonus video: