Od danas Rajaner uvodi liniju London - Podgorica

Letovi će se realizovati utorkom i subotom ka Londonu, a ponedjeljkom i četvrtkom ka Briselu
161 pregleda 20 komentar(a)
Rajaner, Foto: Shutterstock
Rajaner, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.04.2014. 14:57h

Niskobudžetna aviokompanija Rajaner od danas uvodi liniju London – Podgorica, te zvanično najavljuje raspored letova sa podgoričkog aerodroma za London (Stansted aerodrom) i Brisel (aerodrom Charleroi). Na ovim letovima se očekuje oko 60.000 putnika godišnje.

Letovi će se realizovati utorkom i subotom ka Londonu, a ponedjeljkom i četvrtkom ka Briselu.

Kako je najavljeno iz kompanije Rajaner, cijene karte kretaće se od 19.99 eura za London i od 25.99 eura za Brisel, uključujući i aerodromske takse za letove u maju i junu. Po cijeni od 28.99 eura karte se mogu rezervisati do četvrtka, 3. aprila 2014. do ponoći.

"Nastavićemo intenzivne aktivnosti sa ciljem daljeg poboljšanja avio dostupnosti Crne Gore kroz širenje postojećih i uvođenje novih aviolinija. Shodno Agendi reformi u turizmu, jedan od naših prioriteta je smanjenje stepena sezonalnosti i samim tim produženo trajanje turističke sezone. Kako će se ovi letovi realizovati tokom trajanja ljetnje IATA sezone (mart-oktobar), to će uticati na povećanje broja turističkih dolazaka i u pred i post sezoni.

Osim toga, prema dosadašnjim istraživanjima, najveći broj turista iz Velike Britanije koji posjete Crnu Goru dolazi posredstvom turoperatora preko aerodroma Ćilipi, Dubrovnik. Uvođenjem letova Podgorica - London po prihvatljivim cijenama, postiže se približavanje još jednom važnom emitivnom tržištu Zapadne Evrope", navodi se u saopštenju Ministarstva oidrživog razvoja i turizma.

Rajaner je niskotarifna aviokompanija, koja realizuje više od 1.600 letova dnevno (preko 500.000 godišnje) sa 57 baza, povezuje 182 destinacije u 30 zemalja i ima flotu od preko 300 novih aviona Boeing 737-800. Kompanija trenutno ima tim od preko 9.000 profesionalaca i planove da preveze preko 81 milion putnika ove godine.

Bonus video: