Obnova sela kraj Pljevalja: Vlada gradi u Bukovici

Čutuna je izbjegao da odgovori na pitanje novinara da li je časno bilo i sve što je Vlada radila tokom dešavanja u Bukovici početkom devedesetih godina prošlog vijeka
63 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2014. 16:56h

Za izgradnju kuća, pomoćnih objekata i infrastrukture na području pljevaljske Mjesne zajednice Bukovica država će ove godine izdvojiti pola miliona eura, rekao je juče ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja Bukovičana iz Sarajeva.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik pljevaljske Opštine Miloje Pupović i direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković.

Numanović je kazao da će se ove godine na području Bukovice ukupno izgraditi 15 kuća.

Od početka realizacije projekta 2009. u Bukovici je izgrađeno 70 kuća od 106 koliko je planirano ukupno da se izgradi u tom selu. On je za narednu godinu najavio završetak projekta revitalizacije Bukovice, tri godine kasnije nego je to prvobitno bilo planirano da se uradi.

Predsjednik Udruženja Bukovičana iz Sarajeva Fahrudin Čutuna kazao je da je oduševljen onim što je do sada urađeno u Bukovici i iznio pohvale na račun crnogorske vlasti.

Čutuna je kazao da je realizacijom projekta revitalizacije Bukovice Vlade Crne Gore pokazala crnogorsko čojstvo, ali je izbjegao da odgovori na pitanje novinara da li je časno bilo i sve što je Vlada radila tokom dešavanja u Bukovici početkom devedesetih godina prošlog vijeka, s obzirom da su i u jednom i drugom slučaju akteri isti.

“Mi smo NVO i ne bavimo se politikom.Pogotovu u drugoj državi. Smatramo da je Crna Gora pravna država i da sama riješi tu problematiku. Mi se bavimo povratkom ljudi u Bukovicu”, kazao je on.

Za razliku od njega, Čutunin predhodnik Šemso Bavčić je 2010. izjavio da je Vlada Crne Gore ogovorna za dešavanja u toj Mjesnoj zajednici početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

Bonus video: