Obradović: Plac je svih radnika, a ne jednog sindikata

Ona je navela da će Krivokapića i ovu kompaniju upozoriti da bi, ako je tačno, gradili na zemljištu koje nije njihovo
72 pregleda 3 komentar(a)
Sandra Obradović, Foto: Boris Pejović
Sandra Obradović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.03.2014. 18:17h

Predsjednica Sindikata Kombinata aluminijuma Sandra Obradović tražiće od predsjednika Sindikata Aluminijuma Rada Krivokapića odgovor da li su tačne informacije da se sa kompanijom Novi Volvoks dogovara o izgradnji stambene zgrade na zajedničkom sindikalnom placu.

Ona je navela da će Krivokapića i ovu kompaniju upozoriti da bi, ako je tačno, gradili na zemljištu koje nije njihovo.

"Plac je dobio Samostalni sindikat radnika KAP-a, čiji je predsjednik bio Zoran Milošević. Kada je Milošević napustio sindikat, Krivokapić je pokrenuo reprezentativnost Sindikata Aluminijuma, a mi smo se organizovali u Sindikat KAP-a. Zajedno smo pravni nasljednjici starog sindikata. Tražiću od Ministarstva rada iz registra izbriše stari sindikat jer nema članove i postoji samo na papiru", navela je Obradovićeva.

On je kazala da kao vlasnici placa treba da budu upisana oba sindikata, jer su zajedno sa bivšim direktorom KAP-a Jurijem Mojsejevim potpisali sporazum i iz zajedničkog stambenog fonda platili projekat, elaborat i priključke za vodu i telefon. Prema informacijama koje je čula, dogovorom Krivokapića predviđeno je da cijena stanova bude 670 eura po kvadratu, kao i da svi neprodati stanovi pripadnu Volvoksu.

"Smatram da je ova cijena prevelika jer smo plac i komunalije dobili besplatno, kao i da partnera za gradnju treba birati na tenderu ili na osnovu više prikupljenih ponuda. Naravno uz saradnju oba sindikata", kazala je Obradovićeva. Ona smatra da bi pod ovim uslovima veoma mali broj zaposlenih riješio stambeno pitanje, s obzirom da je firma u stečaju i da im banke ne daju kredite.

Bonus video: