Đukanović čeka da pobijedi Barovića

Prva banka tužbom tereti Eurofond zbog neispunjenja protokola od 2. septembra 2009, kojim je bilo predviđeno vraćanje kredita za više fizičkih lica kojima je taj fond bio žirant
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2014. 20:08h

Obnovljena rasprava po tužbi Prve banke protiv Eurofonda u Privrednom sudu okončana je juče dodatnim saslušanjem direktora fonda Boiše Šotre, a sutkinja Milica Popović najavila je presudu u zakonskom roku od 30 dana.

Prva banka, čiji je najveći vlasnik premijerov brat, biznismen Aco Đukanović, tužbom tereti Eurofond, koji su godinama kontrolisali ljudi povezani sa biznismenom Veselinom Barovićem, zbog neispunjenja protokola od 2. septembra 2009. Njime je bilo predviđeno vraćanje kredita za više fizičkih lica kojima je taj fond bio žirant.

Šotra je svjedočio u vezi sa okolnostima izmjene i ovjere protokola, ističući da je on vjerodostojan i da ostaje pri ranijim izjavama.

Njegov advokat Milan Vujošević naglasio je da protokol nema snagu ugovora između dvije strane, te da je Apelacioni sud prošle godine pravilno postupio poništavajući prvostepenu presudu donijetu u korist Prve banke.

Problem je nastao jer Eurofond nije potpisao ugovor o kreditu u iznosu od 4,1 milion, na koji insistirala Prva banka

Problem je nastao jer Eurofond nije potpisao ugovor o kreditu u iznosu od 4,1 milion, na koji insistirala Prva banka. Na taj način Eurofond je trebalo da izmiri kredite za Veselina Barovića, Miloša Drizića i Rajka Mihovića, koji su se zadužili u Prvoj banci, kupili plac u Štoju, ali kredit u iznosu od 5,68 miliona eura nijesu vratili.

Advokatica Prve banke Ksenija Franović u svemu je ostala pri novodima iz tužbenog zahtjeva i zatražila od suda da obaveže Eurofond da zaključi ugovor o kupoprodaji nepokretnosti i ugovor o kreditu sa tom bankom u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Sredinom prošle godine Privredni sud je presudio u korist Prve banke, ali je Apelacioni sud zbog nejasne presude i utvrđenih nezakonitosti poništio tu presudu i obavezao prvostepeni sud da ponovo odlučuje u ovom sporu.

Bonus video: