BP: Formirati poljoprivredne kooperativne saveze

„Veliki broj poljoprivrednih proizvođača godinama je tražio način kako da obezbijedi plasman svojih poljoprivrenih proizvoda na tržištu"
5 komentar(a)
Rifat Zejnilović, Foto: Bjelopoljska partija
Rifat Zejnilović, Foto: Bjelopoljska partija
Ažurirano: 23.03.2014. 10:01h

Bjelopoljska partija BP će uz pomoć eminentnih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede i ekonomije pokrenuti inicijativu za formiranje “Poljoprivrednih kooperativnih saveza” na teritoriji opštine Bijelo Polje, najavljeno je danas iz te partije.

Kako je rekao funkcioner BP-a Rifat Zejnilović ovim i sličnim projektima ta partija želi da obilježiti naredni period kao vrijeme "ekonomskog uzdahnuća bjelopoljske opštine".

„Veliki broj poljoprivrednih proizvođača godinama je tražio način kako da obezbijedi plasman svojih poljoprivrenih proizvoda na tržištu. U tom smislu Bjelopoljska partija uz pomoć naše dijaspore i iskusnih stručnjaka već mjesecima radi na proučavanju i mogućem načinu stvaranju funkcionalnih uslova za uspješno poslovanje Poljoprivrednih kooperativnih saveza, a za ulaganje u tako unosan posao već postoji zainteresovanost stranih investitora , od kojih je i proistekla ideja za realizaciju ovakvog projekta“, kazao je Zejnilović.

On je napomenuo da Podgorica obiluje marketima koji imaju želju da sarađuju sa poljoprivrednim kooperativnim savezima sa teritorije opštine Bijelo Polje.

„Na taj način poljoprivrednim proizvođačima želimo obezbijediti plasman proizvoda na tržište po tkz. principu obrta robe i kapitala koji omogućava i stabilnost radnih mjesta odnosno obezbjeđuje egzistenciju mnogim porodicama u Bijelom Polju“, pojasnio je on.

Zejnilović tvrdi da su u saznanju da zbog visokih poreza za sada postoje veoma otežani uslovi plasmana naših poljoprivrednih proizvoda u stranim zemljama, međutim sa druge strane postoji velika disproporcija gdje poljoprivredni proizvođači iz inostranstva u našoj zemlji pod veoma povoljnim uslovima mogu da plasiraju svoje proizvode i na taj način ugrožavaju naše proizvođače.

„Bjelopoljska partija vođena iskustvom naše mnogobrojne dijaspore pokrenuće čitav niz akcija sa ciljem da utičemo na nadležne kako bi se pokrenula inicijativa radi zaštitite našeg domaćeg proizvoda koji bi na crnogorskom tržištu bio bolje konkurentniji u odnosu na proizvode iz inostranstva“, zaključio je on i dodao da će tražiti i podršku građana Bijelog Polja.

Bonus video: