Mandić: DF će tražiti formiranje novog anketnog odbora

"Mislim da istražni organi Crne Gore žele da zaštite premijera Mila Đukanovića i njegove najbliže srodnike, kumove, prijatelje i drugove"
11 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2014. 21:09h

U Demokratskom frontu očekuju da se iduće sedmice na zajedničkoj sjednici skupštinskih Odbora za bezbjednost i pravoduđe razmotri dokumentacija vezano za slučaj Telekom, koja je crnogorskom tužilaštvu dostavljena iz Američke komisije za hartije od vrijednosti i berzu (SEK) , a u suprotnom bi mogli pokrenuti novu parlamentarnu istragu tim povodom, izjavio je Televiziji Vijesti funkcioner DF-a Andrija Mandić.

"Mislim da istražni organi Crne Gore žele da zaštite premijera Mila Đukanovića i njegove najbliže srodnike, kumove, prijatelje i drugove koji su učestvovali u koruptivnoj kprivatizaciji Telekoma", rekao je Mandić, koji očekuje da će formiranje novog Anketnog odbora, osim kolega iz opozicije, podržati i dio parlamentarne većine.

Specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Nina Ivanović izjavila je juče da nema dokaza da je prilikom privatizacije Telekoma bilo korupcije, ističući da ne želi da komentariše saopštenje Američke ambasade u Crnoj Gori, koja je tužilaštvo pozvalo da „sprovede potpunu istragu i privede krivce pravdi“. Iz američke ambasade su poručili da SEK posjeduje dokaze da je nekoliko vladinih zvaničnika uoči i tokom privatizacije Telekoma 2007. podmićeno sa 7,35 miliona eura.

Postupak koji SEK trenutno vodi protiv bivših zvaničnika Mađar Telekoma, koji su navodno podmitili vladine predstavnike kako bi stekli dominantan većinski udio u Crnogorskom Telekomu, je obustavljen za privatizacioni proces u Crnoj Gori zbog, kako tvrde u SEK-u, racionalizacije troškova, dok se građanska parnica nastavlja vezano za privatizaciju Telekoma u Makedoniji, piše Portal Analitika.

Bonus video: