Žugić se zahvalio medijima: Zajedno suzbijamo sivu ekonomiju

On je dodao da će i ove godine biti nastavljene aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije i kampanja "Budi odgovoran"
6 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Vlada Crne Gore
Radoje Žugić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.03.2014. 09:15h

Ministar finansija Radoje Žugić uputio je dopis urednicima medijskih kuća i njihovih ekonomskih redakcija i u ime Komisije za suzbijanje sive ekonomije zahvalio im na pruženoj podršci.

On je u dopisu naveo da je zahvaljujući aktivnostima usmjerenih na smanjenje učešća neformalne ekonomije i podršci medija, značajno unaprijeđena poreska disciplina, kao i svijest građana o negativnim posljedicama nelegalnog oslovanja.

"Takođe, bolja naplata javnih prihoda koja je karakterisala prethodnu godinu, a zabilježena je i u dosadašnjem toku ove godine, u velikoj je mjeri zasluga nadležnih organa koji su sprovodili aktivnosti na planu suzbijanju sive ekonomije, ali i vaših predstavnika koji su o tome redovno izvještavali javnost", kazao je Žugić.

On je dodao da će i ove godine biti nastavljene aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije i kampanja "Budi odgovoran".

"Sigurni u ocjeni da prepoznajete značaj ovih aktivnosti i njihov direktan pozitivan uticaj na stanje javnih finansija, a time i na standard naših građana, izražavamo nadu da ćete ih u budućem periodu pratiti i o istima informisati javnost. Spremni smo da vam, kao i do sada, obezbijedimo tražene informacije u roku, kao i adekvatne sagovornike kada se za tim ukaže potreba", poručio je Žugić predstavnicima medija.

Bonus video: