Žugić: Investicioni ciklus doprinijeće ekonomskom rastu

Žugić je analitičare Sebastiana Becker-a i Elisu Parisi-Capone upoznao sa aktuelnom ekonomskom situacijom u CG
2 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Radoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.03.2014. 21:13h

U Crnoj Gori pokrenut je snažan investicioni ciklus u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i infrastrukture, koji će doprinijeti snažnijem ekonomskom rastu u budućem periodu, ocijenio je ministar finansija Radoje Žugić tokom sastanka sa predstavnicima kreditne rejting agencije Moody’s.

Žugić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, analitičare Sebastiana Becker-a i Elisu Parisi-Capone upoznao sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, kao i sa izazovima sa kojima se suočava domaća ekonomija.

Predstavljeni su rezultati mjera konsolidacije, sprovedenih na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta.

Kako je saopšteno, prethodna godina je okarakterisana kao godina fiskalnog oporavka, ekonomske revitalizacije i izlaska iz recesije i istaknuto da se pozitivni trendovi u vezi sa naplatom javnih prihoda i uspostavljanjem fiskalne discipline nastavljaju i u ovoj godini.

„Žugić je predočio delegaciji Moody’s-a da je u Crnoj Gori pokrenut snažan investicioni ciklus u oblasti energetike, turizma, saobraćaja i infrastrukture, koji će, po njegovim riječima, zasigurno doprinijeti snažnijem ekonomskom rastu u budućem periodu“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva je pojašnjeno da je svrha posjete delegacije Moody’s-a, koja u Crnoj Gori boravila od 18. Marta do danas, prikupljanje podataka na osnovu kojih će se vršiti dalja procjena rejtinga Crne Gore.

Bonus video: