Delegacija UAE posjetila Podgoricu: Partnerstvom do značajnih projekata

“Pričali smo o jednom brendiranom hotelu “Hilton”, koji je mnogo pominjan i kritikovan u medijima..."
57 pregleda 1 komentar(a)
Miomir Mugoša, UAE delegacija, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, UAE delegacija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2014. 15:05h

Izgradnja Milenijum siti centra, zatvorenog olimpijskog bazena, istočne tribine gradskog stadiona, fabrike vode su samo neki od potencijalnih poslova koji bi mogli biti realizovani kroz javno - privatno parterstvo Glavnog grada i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je nakon sastanka sa članovima privredne delegacije UAE, saopštio da su goste upoznali sa potencijalima Podgorice i da će tokom planirane posjete privredne delegacije Crne Gore toj državi, “prezentirati konkretne projekte za koje očekujemo da postoji interes od biznisa iz UAE”.

“Pričali smo o jednom brendiranom hotelu “Hilton”, koji je mnogo pominjan i kritikovan u medijima, i mogućnosti privatno - javnog partnerstva i nastavka izgradnje za jedan takav brendirani hotel, za koji mislimo da je potreban Glavnom gradu, pored “Hiltona”, kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao da je razgovarano i o izgradnji Milenijum siti centra u centru grada, gdje bi Glavni grad potencijalnom partneru ustupio zemljište i komunalije, za izgradnju nacionalnog teatra i kongresnog centra.

“ Svi ostali kapaciteti, prije svega, jedan ekstra poslovni centar, poslovni i stambeni apartmani i izgradnja hotela na obali Morače. Pomenuli smo i kompleks od preko dva miliona metara kvadratnih, kao regionalni centar jedne poslovne gradske četvrti sa sportsko -rekreativnim sadržajima, auto – pistom”, istakao je Mugoša.

Mugoša je kazao da je Podogrica jedini grad u regionu koji ima ulicu koja nosi ime osnivača šeika Bin Zajeda, istakavši da je u završnoj fazi priprema sporazuma o bratimljenju Podgorice sa Abu Dabijem, koji će najverovatnije biti potpisan tokom posjete privredne delegacije Crne Gore.

Šef delegacije UAE Mohamed Al Laimi je kazao da su u Crnu Goru došli da bi se upoznali sa zemljom i mogućnostima investiranja, naglasivši da će “podijeliti utiske o Crnoj Gori i velikim mogućnostima za investiranje koje ovdje postoje”.

“Što se tiče društvenog aspekta naše posjete, doživjeli smo veliko gostoprimstvo crnogorskog naroda. Većina mog tima i ja želimo ponovo da dođemo u Crnu Goru. Ono što vidite je puno značajnije od onoga što čujete o nekoj državi i upravo smo došli lično da se uvjerimo u to “, kazao je šef delegacije UAE.

Interesovali se i za izgradnju istočne tribine gradskog stadiona

Mugoša je kazao da je sa delagacijom UAE razgovarano i o mogućnosti izgradnje istočne tribine gradskog stadiona sa velikim podzemnim garažama sa trgovskom površinom.

“Postoji mogućnost izgradnje potpuno novog stadiona i biznis centra na Starom aerodromu. Pomenuli smo mogućnost uzgradnje fabrike vode i čak mogućnost eksploatacije jednog jedinog izvora...”, rekao je Mugoša.

Istakao je da je bilo riječi i o mogućnosti izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena na obali Morače i spa centra.

Bonus video: