Crna Gora predstavlja turističku ponudu u Rusiji

Iz NTO saopšteno je da su do sada turoperatori zakupili veći broj smještajnih kapaciteta za rusko tržište, kao i da je organizovano 15 odsto više čarter letova nego prošle godine
6 komentar(a)
Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.03.2014. 12:58h

Crna Gora predstavlja turističku ponudu na najvećem međunarodnom sajmu turizma u Rusiji, MITT 2014, što je, kako se ocjenjuje, odlična platforma za njeno promovisanje na ruskom tržištu.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da su do sada turoperatori zakupili veći broj smještajnih kapaciteta za rusko tržište, kao i da je organizovano 15 odsto više čarter letova nego prošle godine.

"Ipak očekuje se će prodaja krenuti kasnije, zbog aktuelnih dešavanja u Ukrajini i devalvacije rublje, zbog čega su destinacije u eurozoni naglo poskupile. Na sastancima u Moskvi je saopšteno da je značajna prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije to što ruskim turistima nije potrebna viza za boravak do tri mjeseca“, navodi se u saopštenju.

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines u saradnji sa turoperatorom R tours će, tokom ljetnje turističke sezone, imati i do 25 letova sedmično iz Moskve za Tivat i Podgoricu. Planirani su i čarter letovi za Sankt Petersburg - 20 rotacija, za Rostov - 12 rotacija, kao i za Kaljingrad - deset rotacija sedmično.

Novina je i da je prodaja na tržištu Bjelorusije znatno poboljšana, pa će čarter letovi umjesto dva puta, ovog ljeta biti organizovani pet puta sedmično

Novina je i da je prodaja na tržištu Bjelorusije znatno poboljšana, pa će čarter letovi umjesto dva puta, ovog ljeta biti organizovani pet puta sedmično.

Crnogorsku delegaciju predvode državni sekretar za turizam, Predrag Jelušić i direktor NTO, Saša Radović, koji su imali susrete sa predstavnicima ruskih turoperatora, investitora i agencija.

Na štandu NTO svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Tivta, Ulcinja i Cetinja, Montenegro Airlines, crnogorski hotelijeri hotelske grupe Montenegro Stars Hotels Group i Budvanska rivijera, Beppler&Jacobson, Ulcinjska rivijera, hoteli Queen of Montenegro, Maestral, Monte Casa, turoperatori R-Tours Montenegro i TUI Rusia, kao i turističke agencije Talas M, Brezna, Sv. Nikola i Guliver, a prisutni su i predstavnici Odbora za turizam Privredne komore. Na sajmu MICE turizma, koji se prvi put ove godine održava u okviru sajma MITT svoju ponudu predstavlja agencija Meridian DMC iz Kotora.

"Pokazatelj da se Crna Gora kao destinacija dobro kotira na ovom tržištu je činjenica da ruski ogranak jednog od vodećih turoperatora TUI prvi put investira u Crnu Goru i rekonstruiše hotel Castellastva u Petrovcu koji posluje u okviru HG Budvanska rivijera, a koji će raditi pod brendom TUI“, objasnili su iz NTO-a.

"Pokazatelj da se Crna Gora kao destinacija dobro kotira na ovom tržištu je činjenica da ruski ogranak jednog od vodećih turoperatora TUI prvi put investira u Crnu Goru i rekonstruiše hotel Castellastva u Petrovcu koji posluje u okviru HG Budvanska rivijera, a koji će raditi pod brendom TUI“

Sa preko tri hiljade izlagača iz oko 200 destinacija, blizu 90 hiljada učesnika od kojih su 75 odsto turistički agenti i turoperatori, MITT je ključno mjesto za turističke kompanije i destinacije koje žele da se predstave i sklope nove ugovore sa agencijama i turoperatorima na ovom značajnom emitivnom tržištu.

Sajam u Moskvi traje do subote.

Bonus video: