Jelić: DPS se neće izvinjavati, ako je neko kriv neka odgovara

“Kao potpredsjednik Anketnog odbora prilikom uvida u spise koji su imali oznaku tajnosti nije bilo nijednog politički eksponiranog lica iz Crne Gore"
56 pregleda 11 komentar(a)
Telekom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Telekom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.03.2014. 19:48h

Vladajući DPS je, nakon što su mediji u vlasništvu države i bliski vlasti, tumačili odluku SEC-a da je stavljena tačka na aferu Telekom, tražio izvinjenje zbog bavljenja Telekomom - “opozicije, tzv. „nezavisnih“ medija i dijela NVO”.

“Vijesti” su pitale poslanika DPS-a Zorana Jelića kako tumači zahtjev Amerikanaca da se istražni organi Crne Gore pozabave korupcijom u slučaju Telekoma i hoće li sada DPS da se izvini kao što je tražio od drugih.

Jelić je kazao da je američka komisija došla do podataka da proces privatizacijeTelekoma nije urađen po propisima te da crnogorsko tužilaštvo proces koji je po tom pitanju pokrenulo treba da dovede do kraja.

“Kao potpredsjednik Anketnog odbora prilikom uvida u spise koji su imali oznaku tajnosti nije bilo nijednog politički eksponiranog lica iz Crne Gore, već samo onih koji nisu naši državljani", kazao je Jelić “Vijestima”.

Jelić je rekao da se DPS neće nikome izvinjavati jer ima povjerenje u državne organe.

“Ako se dokaže da je neko kršio zakon - taj treba da odgovara”, istakao je Jelić.

Bonus video: