Učesnici konferencije Biznis plus u Zagrebu zadovoljni: Dobar primjer za saradnju

Organizator susreta je grupa partnerskih medija iz šest država regiona među kojima su i „Vijesti”
83 pregleda 2 komentar(a)
Ivo Josipović, Foto: Business.hr/Biznis plus
Ivo Josipović, Foto: Business.hr/Biznis plus
Ažurirano: 17.03.2014. 15:03h

Učesnici foruma poslovnog kluba Biznis plus, održanog 6. i 7. marta u Zagrebu zadovoljni su ovom manifestacijom jer, i u slučaju da nijesu sklopili nove poslove, upoznali su druge privrednike iz regiona, razmjenili iskustva i razgovarali o rješenju problema, regionalnoj saradnji i potencijalnim učešćem na trećim tržištima.

Organizator susreta bio je Biznis plus, grupa partnerskih medija iz šest država regiona među kojima su i “Vijesti”. Učestvovalo je oko 150 predstavnika kompanija iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Sljedeći forum je 29. i 30. maja u Budvi.

Janja Božič Marolt iz slovenske Mediane pohvalila je inicijativu i kazala da ubuduće očekuje veće interesovanje preduzetnika. Izvršni direktor hrvatskog Finalis projekta i savjetnik za privredu u misiji pri Evropskoj uniji Goran Jurum kazao je da su ovakvi susreti trebali početi i ranije.

Predstavnica vinarije Mačkov podrum iz Iriga Ljiljana Jojić kazala je da su ostvarili mnogo novih kontakata i da su oduševljeni idejom umrežavanja Biznis plusa.

"Ne radi se samo o tome da smo nešto uradili za povećanje prodaje. Efekat je mnogo veći, mnogo širi - nova saznanja, možda promjena načina razmišljanja vezanog za poduzetništvo", navela je Jojić.

Vlasnik slovenačkog proizvođača prozora i vrata AJM, Janez Ajlec predložio je da se ubuduće unaprijed organizuju susreti preduzetnika iz istog poslovnog područja.

Vlasnik preduzeća Neckom iz Nikšića Nikola Koćalo kazao je da je zadovoljan susretom iako neke nove poslove nije ni očekivao.

“Poslujem već više od 20 godina, ali ako bi se to u budućnosti razvilo, bilo bi super. Najvažnije je koliko će se ljudi okupiti oko Poslovnog kluba Biznis plus", rekao je Koćalo.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je da je povezivanje preduzetnika u regionu vrlo važno i da je projekat Biznis plus dobar ne samo za privrednike već i za zemlje regiona.

Kompanije Energoinvest i Končar sklopili su sporazum o saradnji na području inženjeringa, proizvodne opreme i sprovođenja projekata i to posebno na trećim tržištima. Predsjednik uprave Energoinvesta iz BiH Enes Čengić kazao je da se uz saradnju mogu lakše nositi s neizvjesnostima i dobiti bankovne garancije.

Naredna konferencija u Budvi krajem maja: Očekuje se više od 100 privrednika

Organizatori Biznis plus poslovnih susreta očekuju da će na forumu u Budvi 29. i 30. maja okupiti više od sto predstavnika rukovodstava preduzeća iz regiona.

Prvog dana susreta u Budvi privrednici će moći učestovati na više interaktivnih okruglih stolova, a naveče i sljedeći dan rezervisani su za više druženja u opuštenijoj atmosferi.

“Kako na prvom tako i na sljedećem te svim ostalim susretima Biznis plusa mnogo pažnje biće namijenjeno povezivanju članova regionalnog poslovnog kluba Biznis plusa za više biznisa u regionu i više zajedničkih nastupa prema trećim partnerima, odnosno van regiona”, najavio je organizator.

Više o klubu u kojem se broj članova neprestano povećava i o tome kako se učlaniti, može se saznati na stranici www.biznis-plus.com/klub.

Poslovni klub Biznis plusa osnovan je prije dva mjeseca i sada broji više od 80 članova.

Nakon Budve novi susreti privrednika regiona planirani su u Sarajevu i Beogradu.

Bonus video: