Trivit uložio oko dva miliona eura u obnovu proizvodnje

"Svaki početak je težak, u Crnoj Gori smo zatekli pogone koji nijesu pokrenuti skoro tri godine, radnu snagu koja je neobučena"
335 pregleda 3 komentar(a)
hljeb, Foto: News.softpedia.com
hljeb, Foto: News.softpedia.com
Ažurirano: 16.03.2014. 17:10h

Kompanija Trivit iz Bečeja, novi vlasnik Nikšićke pekare, pokrenula je proizvodnju u novembru prošle godine, uložila oko dva miliona eura u njenu obnovu i zapošljava 50 radnika.

Pekara Trivit CG Nikšić, čiji su vlasnici Dragan i Vera Šćepanović, obnovila je objekte i proizvodne kapacitete, a u asortimanu proizvoda je i trivit :zdravi hljeb od pšenične klice, prenosi agencija MINA business.

Vera Šćepanović je za Glasnik Privredne komore Crne Gore kazala da su prepoznali crnogorsko tržište kao brzo rastuće tržište velikog kapaciteta.

“Svaki početak je težak, u Crnoj Gori smo zatekli pogone koji nijesu pokrenuti skoro tri godine, radnu snagu koja je neobučena i tržište koje nije u potpunosti upoznato sa našim asortimanom. Zadovoljni smo jer smo uspjeli da ponovo pokrenemo proizvodnju, obučimo ljude, a konstantno radimo na tome da potrošači steknu naviku da kupuju svakodnevno naše proizvode”, kazala je ona.

Nikšićka pekara nije radila od 2011. godine, a Trivit je u osavremenjavanje proizvodnje uložio dva miliona eura.

“Još nijesmo uposlili 100 odsto kapaciteta Trivita CG, jer tržište još nije dovoljno veliko da bismo radili punim kapacitetima. Optimalni uslovi za proizvodnju postoje. Uložili smo veliki iznos sredstava u novi vozni park, kao i u pogone koji su renovirani u potpunosti”, objasnila je Šćepanović.

Nikšićka Trivit pekara je jedini proizvođač trivit hljeba u Crnoj Gori. Taj proizvod se radi po ruskoj licenci i ugovoru sa ruskom Akademijom nauka.

“Tonus hljeb je najprodavanija specijalna vrsta hljeba u Srbiji. To je najzdraviji hljeb koji možete da koristite jer se pravi od cijelog proklijalog zrna pšenice, bez aditiva, boja i konzervanasa. Ima oblik hljeba, ali spada u kategoriju integralnih žitarica. Jedna vekna 300 grama tonus hljeba sadrži dnevne potrebe čovjeka: biljnih vlakana, gvožđa, magnezijuma, B1, E vitamina, lizina, metionina i triptofana”, precizirala je Šćepanović.

Tonus hljeb, kako je dodala, ima ljekovita svojstva, mogu da ga koriste djeca od šest mjeseci do duboke starosti. Redovnom upotrebom tonus hljeba postiže se uklanjanje iz organizma naslaga kancerogenih i toksičnih materija, stimuliše se perilstatika creva i stvaranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina u krvi, zaustavlja se razvoj onkoloških oboljenja i smanjuje tjelesnu težinu kod gojaznosti.

“Smatramo da smo samim uvođenjem tonus hljeba na tržište Crne Gore postigli cilj da budemo korak ispred konkurencije, a nastojaćemo da tu prednost održimo stalnim inovacijama na polju proizvodnog asortimana, ali i usavršavanjem poslovnih procesa i kadrova koji su nosioci tih procesa”, kazala je Šćepanović.

Trivit grupa, kako je podsjetila, postoji već 22 godine. Grupacija je počela da se razvija od trgovinskog preduzeća, da bi danas imali zaokružene sve procese, od poljoprivrede, prerade do trgovine.

U sastavu Trivit grupe se sada nalaze tri gradske pekare i preduzeće za uzgoj i preradu povrća, zapošljavaju preko 450 ljudi sa tendencijom da do kraja godine taj broj poraste, a i da se obim proizvodnje poveća. U sastavu Trivit grupe su tri pekare Trivit-pek, Bečejska pekara i Trivit CG Nikšić, kao i preduzeće za preradu povrća BAG, Bačko Gradište.

U okviru primarne proizvodnje Trivit grupa se bavi ratarstvom i proizvodnjom voća i povrća, dok se proizvodnja obavlja na 615 hektara obradivih površina u vlasništvu grupe.

Bonus video: