CBCG rganizovala edukativno-likovnu radionicu o novcu

"Učenici Centra imali su priliku da čuju neke interesantne činjenice o novcu kroz istoriju, a zatim i da izrađuju likovne radove na temu Moj novac
68 pregleda 0 komentar(a)
Centrlana banka, CBCG, Foto: Savo Prelević
Centrlana banka, CBCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2014. 15:44h

Centralna banka Crne Gore danas je, u okviru obilježavanja Svjetske nedjelje finansija, organizovala edukativno-likovnu radionicu o novcu u Resursnom centru za djecu i mlade u Podgorici.

"Učenici Centra imali su priliku da čuju neke interesantne činjenice o novcu kroz istoriju, a zatim i da izrađuju likovne radove na temu Moj novac. Radovi su izloženi u izložbenom prostoru Resurnog centra", saopšteno je iz CBCG.

Svjetska nedjelja finansija, koja traje od 10. do 17. marta je manifestacija pokrenuta 2011. godine, na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i omladine, koja za cilj ima jačanje globalnog ekonomskog i finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih znanja i vještina.

"Ovim, ali i brojnim drugim aktivnostima vezanim za obilježavanje Svjetske nedjelje finansija, Centralna banka Crne Gore, kao društveno-odgovorna institucija, pruža mogućnost crnogorskoj djeci i omladini da postanu dio globalne akcije koja okuplja više od milion učesnika", kazali su iz CBCG.

Bonus video: