Svečano otvoreni radovi na projektu "Portonovi" u Kumboru

Mustafajev je istakao da je projekat u Kumboru dokaz dobrih odnosa između Azerbejdžana i Crne Gore
99 pregleda 28 komentar(a)
Milo Đukanović, Portonovi prezentacija, Foto: Slavica Kosić
Milo Đukanović, Portonovi prezentacija, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.03.2014. 18:55h

Radovi na projektu "Portonovi" u Kumboru zvanično su otvoreni.

Radove su otvorili premijer Milo Đukanović i ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahin Mustafajev.

"Početak radova u Kumboru je rezultat veoma kvalitetnog međudržavnog odnosa između Crne Gore i Azerbejdžana. Taj odnos je došao do izražaja u periodu kada je posustajala energija za ekonomski razvoj u Evropi i kada je većina investitora čekala rasplet globalne ekonomske krize da bi krenuli u bilo kakvu investicionu inicijativu. U tom periodu je mnogo teže doći do kvalitetnih investicija koji bi značili početak realnih razvojnih resursa, kakav je lokalitet u Kumboru", kazao je Đukanović.

Premijer je naglasio da su "u teškim godinama u kojima nije bilo mnogo ovakvih investicija, ni u mnogo razvijenijim državama od Crne Gore, obezbijedili renomiranu zajednicu investitora , posebno kada je je riječ o crnogorskom turizmu“.

On je ustvrdio da su u međuvremenu podstakli i druge investitore poput Oraskoma, Catari Diara koji se nadmeću sa već ostvarenim investicijama poput Porto Montenegra i Amana Rizorta.

Premijer je naglasio da će kroz realizaciju ovog projekta promovisati nove standarde u razlličitim oblastima.

Mustafajev je istakao da je projekat u Kumboru dokaz dobrih odnosa između Azerbejdžana i Crne Gore. On je kazao i da to što se u uslovima međunarodne ekonomske krize postao moguć završetak projekta kakav je u Kumboru, zasluga Vlade Crne Gore.

"Vlada Crne Gore je umjela da stvori dobre uslove, a svi organizatori i državni organi su brzo reagovali, pa je u kratkom periodu postalo moguće da se otpočne sa realizacijom tako velikog projekta kakav je ovaj u Kumboru“, kazao je Mustafajev.

Azerbejdžanski ministar je je kazao da je među investitorima u njegovoj zemlji, zahvaljujući projektu u Kumboru, poznato da je Vlada Crne Gore stvorila dobre uslove za biznis i da će za nekoliko godina biti još veći pritok azerbejdžanskih investicija.

Nakon svečanog otvaranja radova, u Vili “Lovćenka” u Meljinama je održana prezentacija projekta “Portonovi”.

Bonus video: