Šef "Parking servisa": Sprovodi se programirani bankrot da bi se prodali nekome

„Razlog za hitnu intervenciju je bio neplaćeni poreski dug od oko 420.000 eura. Račun preduzeća tada još nije bio u blokadi"
93 pregleda 2 komentar(a)
Parkng, Budva, Foto: Vuk Lajović
Parkng, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.02.2014. 16:54h

Šef službe javnih garaža JP „Parking servis“ u Budvi Radomir Glendža, upozorio je juče da se u tom preduzeću “sprovodi programirani bankrot, kako bi ono bilo prodato nekom privatniku”.

Glendža je pozvao državnog tužioca da zaštiti vrijednu državnu imovinu. Uz podsjećanje da je još u novembru pozvao gradonačelnika Lazara Rađenovića i predstavnike svih političkih partija da zaustave propadanje preduzeća, Glendža je naveo da je „poslovno finansijska situacija alarmantna”.

„Razlog za hitnu intervenciju je bio neplaćeni poreski dug od oko 420.000 eura. Račun preduzeća tada još nije bio u blokadi, sve do 24. februara, kada ga je blokirala Poreska uprava na taj iznos”, tvrdi Glendža.

Dodaje da je tokom septembra, oktobra, novembra i decembra prošle, kao i janauara i februara ove godine, taj dug uvećan za dodatnih najmanje 120.000 eura po istom osnovu, što trenutno čini oko 540.000 eura duga, samo po osnovu neplaćenog poreza.

“Iako sam tražio da se sazove hitna sjednica Skupštine opštine Budva, odgovorni nijesu smatrali za shodno da to urade, a rezultat toga je bankrot preduzeća, koje i po drugim osnovama ima neplaćene fakture koje dostižu iznos od oko 100. 000 eura“, tvrdi Glendža.

Direktor preduzeća Dragan Liješević u više navrata je demnatovao navode svog kolege.

Bonus video: