Brown: Praksa važan preduslov za ulazak u poslovni svijet

Brown je dala podršku Programu stažiranja Američke privredne komore i zahvalila se kompanijama koje su učestvovale u programu
57 pregleda 0 komentar(a)
Dodjela sertifikata AmCham-a, Foto: AmCham Montenegro
Dodjela sertifikata AmCham-a, Foto: AmCham Montenegro
Ažurirano: 26.02.2014. 17:11h

Teorijsko znanje je sjajno, ali ono više nije dovoljno za ulazak u poslovni svijet, ocijenila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Sue K. Brown, navodeći da praksa postaje važan preduslov ukoliko neko želi da se istakne.

Brown je, kako je saopšteno iz Američke privredne komore, uručila sertifikate 14 studenata sa tri univerziteta u Crnoj Gori, koji su uspješno završili program stažiranja u trajanju od 12 nedjelja, u nekoj od osam AmCham članica-učesnica u programu.

Navodi se da je Brown čestitala studentima na uspješno obavljenoj praksi i ohrabrila ih da nastave da stiču neophodne vještine i kvalifikacije, koje će im pomoći da unaprijede svoju zajednicu.

“Teorijsko znanje je sjajno, ali nažalost više nije dovoljno za ulazak u poslovni svijet. Ukoliko neko želi da se istakne i razlikuje od svojih kolega, praksa postaje važan preduslov”, kazala je Brown.

Ona je u svom govoru istakla da, u svijetu stalnih promjena i intenzivne konkurencije, konstantno lično usavršavanje je neophodno.

Brown je dala podršku Programu stažiranja Američke privredne komore i zahvalila se kompanijama koje su učestvovale u programu.

Prijem je okupio studente–stažiste, AmCham članice koje su učestvovale u programu stažiranja, članice AmCham Upravnog odbora, kao i zaposlene u Ambasadi SAD.

“Treća godina Programa stažiranja Američke privredne komore počela je 1. oktobra i završila 20. decembra godine”, podsjetili su iz Komore.

Studenti, njih 14, kako su naveli, sa univerziteta Crne Gore, Mediteran i Donja Gorica, odabrani su da učestvuju u tom programu, koji je osmišljen da pomogne stažistima da steknu znanje, vještine i poslovne kontakte, koji su ključni u savremenom poslovnom svijetu.

Izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori Edin Seferović kazao je da su u Komori posebno zahvalni kompanijama članicama koje su učestvovale u programu i obezbijedile mentore za te mlade poslovne ljude.

Kompanije koje su učeštvovale u programu su Societe Generale Montenegro, Milšped Montenegro, Crnogorski Telekom, Gintasmont-Ramada, Telenor Montenegro, McCANNPodgorica, Colliers International i Čikom.

Iz Američke privredne komore su poručili da će nastaviti sa realizacijom četvrte generacije Programa stažiranja.

Bonus video: