Podgorica: Raspisan tender za gradnju paviljona za žene zavisnice

“Ukupna vrijednost projekta iznosi 619.966 eura. Evropska unija učestvuje sa 384.379, Glavni grad kao nosilac projekta sa 132.993 i Vlada 111.593 eura
2 komentar(a)
Podgorica, šetnja, kafići, Foto: Savo Prelević
Podgorica, šetnja, kafići, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.02.2014. 14:54h

Glavni grad je raspisao tender za odabir izvođača radova, koji će graditi paviljon za žene zavisnice u sklopu Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.

Menadžer projekta Vladimir Rajčić je na konferenciji za medije kazao da će tender biti otvoren do 24. aprila, istakavši da bi mjesec nakon toga, trebalo da potpišu ugovor sa odabranim izvođačem radova.

Sekretarka za socijalno staranje Snežana Mijušković je istakla da je projektom planirana izrada dvije situacione analize stanja žena zavisnica i uspostavljanje SOS telefona.

“Ukupna vrijednost projekta iznosi 619.966 eura. Evropska unija učestvuje sa 384.379, Glavni grad kao nosilac projekta sa 132.993 i Vlada 111.593 eura”, kazala je Mijušković.

Ističući da se predviđeno projektom odvija po planiranoj dinamici, direktor JU na Kakarickoj gori Aleksandar Radinović je kazao da slijedi izrada stručnog programa rehabilitacije i resocijalizacije , “kojoj će odgovorno pristupiti”.

U sklopu paviljona, koji će obuhvatati 871 metar kvadratni bruto površine sa podrumom, na prizemlju će se nalaziti prostorija za video nadzor, trpezarija, ostava, zanatska radionica, prosotrija za fitnes i rekreaciju...

Planirano je da se na spratu paviljona izgrade dvije kancelarije, po prostorija za porodičnu i grupnu terapiju, dnevni boravak sa prostorom za igru djece i gledanje TV-a i pet jednokrevetnih i tri dvokrevetne sobe sa kupatilom.

Bonus video: