Od aprila

Smanjene cijene za fiksnu telefoniju Crnogorskog Telekoma

Cijene telefonskih poziva iz fiksne mreže Telekoma biće znatno niže od prosječnih u državama regiona i Evrope, saopšteno je iz EKIP-a
4 komentar(a)
telefon, Foto: Shutterstock
telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.02.2014. 12:54h

Cijene lokalnih, međumjesnih, međunarodnih i poziva prema mobilnim mrežama iz fiksne Crnogorskog Telekoma od aprila će biti niže, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

»Smanjenje cijena će krajnjim korisnicima donijeti povoljnosti jer će, uz zadržavanje iznosa mjesečne pretplate, dovesti do nižih mjesečnih računa za isti obim telefonskih usluga fiksne mreže Telekoma«, kazali su iz EKIP-a.

Cijene telefonskih poziva iz fiksne mreže Telekoma biće smanjene u skladu sa implementacijom Metodologije troškovnog i odvojenog računovodstva i na taj način će biti znatno niže od prosječnih u državama regiona i Evrope.

Cijene lokalnih poziva u periodu jakog saobraćaja, od sedam do 19 sati, biće 34 odsto niže i iznosiće 1,25 centi za minut, dok će u periodu slabog saobraćaja, od 19 do sedam sati, biti smanjene 5,2 odsto na 0,9 centi.

Cijena međumjesnih poziva u periodu jakog saobraćaja biće 50 odsto niža i iznosiće 2,5 centi za minut, dok će u periodu slabog biti smanjena 30 odsto na 1,75 centi za minut. Snižena će biti i cijena poziva ka mobilnim mrežama u periodu jakog saobraćaja, 26 odsto na 14 centi za minut.

»Cijene međunarodnih poziva prema mobilnim mrežama regiona biće snižene sedam odsto na 25 centi za minut, a prema mobilnim mrežama Evrope 26 odsto na 28 centi. Cijene međunarodnih poziva prema fiksnim i mobilnim mrežama za ostatak svijeta biće sniženi 17 odsto na 50 centi, odnosno 12 odsto na 75 centi za minut«, navodi se u saopštenju.