Fincanteri vs Damen

Kandidati za kupovinu brodogradilišta Bijela impresivni na papiru

U odnosu na Damen iza kojeg u poslu za JBB stoji Porto Montenegro, italijanski državni Fincantieri je pravi div industrije brodogradnje
98 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2014. 16:32h

Dva do sada potvrđena kandidata za privatizaciju Jadranskog brodogradilišta Bijela (JBB) - italijanska korporacija Fincantieri i holandska Damen, spadaju u najrenomiranija imena u svjetskoj brodogradnji uopšte.

Ipak, sve brojke o kapacitetima, proizvodnji i prometu su na strani Italijana, a u prilog Fincantieriju ide i činjenica da su oni jedan od svjetskih lidera upravo u onome što je menadžment JBB do sada stavljao u svoje razvojne prioritete - gradnji i održavanju brodova, tzv. bijele flote (kruzera i feribota).

Na tom planu Damen ne može ponuditi gotovo ništa. Holandska korporacija, naime, specijalizovana je za tzv. radna i ofšor plovila (remorkere, snabdjevače naftnih platformi, brodove za prevoz posada platformi, brodove za rad na vjetrolektranama u moru i slično).

Damen je prisutan i na tržištu manjih putničkih brodova i feribota, ali u tom segmentu njihov program ne ide dalje od 130-metarskog trajekta za obalnu plovidbu.

Holandska korporacija gradi i brodove za prevoz generalnog tereta deplasmana do 14 hiljada tona, male fider - kontejnerske brodove, kao i male tankere do 8 hiljada tona, ribarice, a ima i svoju posebnu diviziju za izgradnju ratnih brodova čiji su najveći dometi fregate klase „De Zeven Provincien“ holandske RM i desantni brodovi-dokovi tipa „enforcer“.

Damenov SEA AXE brod za podrsku jahtama

Damen koji je izrastao iz male porodične brodograđevinske radionice braće Jana i Riena Damena osnovane 1927, danas ima 38 brodogradilišta u 8 država i zapošljava preko 6 hiljada ljudi, a godišnja produkcija im iznosi oko 150 brodova.

Damen grupa je 2012. ostvarila promet od 1,7 milijardi eura. Jahte kao ključni segment odabira investitora za JBB, čine najmanji dio produkcije Damena koji taj tržišni segment „pokriva“ preko svoje firme Amels.

To ugledno brodogradilište iz holandskog grada Vlisingena osnovano je 1918, a u poslu gradnje jahti je od 1982.

U sastav Damena od 1991, Amels gradi veoma cijenjene mega i superjahte dužine do 78 metara kolika je njihova do sada najveća izgrađena jahta „Montkaj“ iz 1995.

Osim gradnje tzv. custom brodova - jahti po unikatnim projektima i željama naručioca, u ponudi Amelsa je tipizirana linija super jahti pod zajedničkim imenom Limited Edition, kao i brzi brodovi za snabdijevanje i logističku podršku jahtama (tzv. shadow boat) tipa SEA AXE, a koji su razvijeni iz istoimenog Damenovog tipa broda za opsluživanje naftnih platformi.

Amels radi i generalne remonte i rekonstrukcije jahti, ali se bavi isključivo velikim brodovima kojih je do sada 30-ak rekonstruisao u svojim potpuno zatvorenim brodogradilišnim halama u Vlisingenu.

Kruzer “Carnival dream” u izgradnji u Fincantieriju

U odnosu na impresivni Damen iza kojeg u poslu za JBB stoji Porto Montenegro, omiljenog investitora Vlade, kanadskog biznismena Pitera Manka, italijanski Fincantieri ipak je pravi div - ovaj konzorcijum brodograđevne industrije u državnom je vlasništvu i jedna je od pet najvećih brodograđevnih korporacija na svijetu.

Fincantieri ima 21 brodogradilište širom svijeta, tri dizajn centra, poseban istraživački centar za programe za Ratnu mornaricu i više proizvodnih pogona u kojima firma pravi bukvalno sve - od brodskih motora, opreme, stablizatora, turbina, dizel-motora, do posebnih sistema namijenjenih isključivo za vojnu i upotrebu u naftnoj industriji.

Fincantieri osnovan 1959, baštini skoro 200 godina tradicije moderne industrijske brodogradnje u Italiji i širom svijeta zapošljava skoro 20 hiljada ljudi.

Fincantieri je posebno poznat kao graditelj velikih kruzera kojih je od 1990. do danas sagradio 63, većinom u svom brodogradilištu u Monfalkoneu pored Trsta.

U Fincantierijevom brodogradilištu u Trstu remontovana je 163-metarska jahta „eclipse“, ruskog oligarha Romana Abramoviča

Tu se rađaju najveći megakruzeri poput prošle godine porinutog „Royal Princessa“,od 141.000 tona, dugačkog 330 metara. Italijanska korporacija prednjači u svijetu i po broju naručenih novih kruzera koje će narednim godinama na navozima svojih brodogradilišta graditi za većinu poznatih kruzer-kompanija poput „Carnivala“, „Costa Crociere“, „Holland America Line“, „P&O Cruises”, „Princess Cruises“, „Regent Seven Seas Cruises“.

Italijanska korporacija 2012. ostvarila je godišnji promet od preko 4 milijarde eura, profit prije oporezivanja od 137 miliona i „čistu zaradu“ od preko 15 miliona eura.

Fincantieri ima i svoje posebno odjeljenje za izgradnju mega i super jahti „Fincantieri Yachts“ koja posluje u brodogradilištu Muđano na obali Tirenskog mora, a u tom i brodogradilištu „Arsenale Triestino San Marco“ u Trstu, pruža i usluge njihovog kompletnog remonta i rekonstrukcije.

U Trstu je, na primjer, 2012. remontovana tada najveća jahta na svijetu, 163-metarska „eclipse“, ruskog oligarha Romana Abramoviča.

Fincantieri nagrađen za „Serene“

Za razliku od Amelsa, Fincantieri gradi isključivo superjahte duže od 70 metara, a za svoju impresivnu 134-metra dugu jahtu „Serene“, ta je kompanija 2012. dobila „World Superyacht Award“ nagradu za najbolji brod godine.

U međuvremenu, Italijani su razvili pet projekata za superjahte dužine od 85 do 145 metara, a ove godine iz Muđana gdje u 60 hiljada kvadrata zatvorenog brodogradilišnog prostora radi 750 radnika, svjetskim morima zaploviće njihova nova 140-metara duga jahta „Victory“.

Damen bi samo da farba

Porto Montenegro i Damen su već najavili da će ako kupe JBB, potpuno ukinuti brodogradilišnu djelatnost i svesti je na jedan sinhro-lift i halu za farbanje jahti, dok je Fincantieri ranije nagovijestio da će, osim uvođenja poslova remonta jahti, u Bijeloj zadržati postojeću djelatnost brodoremonta, postepeno je usmjeravajući ka bijeloj floti - kruzerima i feribotima.

Pominjen je i mogući početak proizvodnje u Bijeloj nekih djelova i komponenti za takve brodove koje Fincantieri gradi u Italiji.