Naplaćeno više od šest miliona eura duga

Vlada je, kako je saopšteno nakon današnje sjednice, usvojila Informaciju o naplati poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika
3 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.02.2014. 17:58h

Vlada je, od 20 pristiglih zahtjeva za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika, dala saglasnost u sedam slučajeva i na taj način naplatila dug u iznosu od 6,5 miliona eura.

Vlada je, kako je saopšteno nakon današnje sjednice, usvojila Informaciju o naplati poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika.

“Od ukupno 20 pristiglih zahtjeva Vlada je do sada dala saglasnost u sedam slučajeva, te je na taj način naplaćen poreski dug u ukupnom iznosu od 6.529.131 eura. Pored toga, Vlada se saglasila i da se dio poreskog potraživanja od Rokšpeda, u iznosu od 1.418.163 eura, naplati imovinom preduzeća koju čine poslovni prostori”, kaže se u saopštenju.

Vlada je, razmatrajući Informaciju o povezanosti i dostupnosti Crne Gore u funkciji razvoja turizma, ocijenila da je u cilju rješavanje tog ključnog pitanja za budućnost turističke privrede neophodno definisati konkretne mjere za bolju avio-povezanost sa emitivnim tržištima, kao i ulogu nacionalne avio-kompanije.

“Jednako važno je i unapređenje putne mreže, a posebno što skoriji početak gradnje autoputa, kao buduće saobraćajne kičme Crne Gore, naglašeno je na sjednici. Zaključci sa preciznim zaduženjima za sprovođenje ovih stavova Vlade biće formulisani do naredne sjednice”, dodaje se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informacija o nadzoru nad ispunjenjem ugovornih obaveza u dijelu realizacije investicionih programa, shodno ugovorima o prodaji kontrolnog paketa akcija u društvima Vektra Boka, Jadran Perast i UTIP Crna Gora, sa zaključcima za operacionalizaciju mehanizma za praćenje izvršavanja obaveza propisanih privatizacionim ugovorima.

“Usvajanje Informacije o statusu privatizacije hotelsko-turističkih preduzeća, kojom je obrađeno je 48 hotelsko-turističkih preduzeća i ukupno 68 hotela, danas je odloženo radi kreiranja paketa podsticajnih mjera koje će poslužiti za unapređenje ovog procesa, ali i privući nove investicije za izgradnju hotelskih kapaciteta visoke kategorije”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: