Počeli pregovori sa A2A

Rečeno je da su razgovarali o aktuelnim temama koje su značajne za poslovanje ove kompanije kao zajedničkog preduzeća
2 komentar(a)
A2A, Milo Đukanović, EPCG, Foto: Savo Prelević
A2A, Milo Đukanović, EPCG, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2014. 18:33h

Predstavnici crnogorske Vlade, kao većinskog vlasnika Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), danas su počeli razgovore sa manjinskim akcionarima predstavnicima italijanske kompanije A2A koja upravlja sa EPCG.

Iz ministarstva Ekonomije nakon sastanka je saopšteno da su sastanku prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić i ministar finansija Radoje Žugić.

Rečeno je da su razgovarali o aktuelnim temama koje su značajne za poslovanje ove kompanije kao zajedničkog preduzeća.

„Na sastanku je razgovarano dokapitalizacije EPCG, a kojim je predviđeno da se dug EPCG konvertuje u akcijski kapital države Crne Gore, i konkretnim aktivnostima koje bi trebalo realizovati u svrhu implemtacije tog člana“, navodi se u saopštenju.

Tema sastanka je bio i drugi blok TE Pljevlja, odnosno njegova predstojeća izgradnja, i budući red poteza, a „ostvaren je visok stepen saglasnosti po pitanju stava Vlade, a to je da se projekat realizuje po modelu koji skraćuje rokove za njegovu realizaciju i maksimizira performanse projekta“.

„Predstavnici crnogorske Vlade i italijanske kompanije razgovarali su o pitanju očekivane dugoročne cijene po kojoj bi EPCG obezbjeđivala napajanje KAP-a električnom energijom“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: