Rudnike boksita dobrovoljno bi napustilo 166 radnika

Predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović, rekao je da je interesantno da su se, izuzev nekoliko radnika, za odlazak prijavili zaposleni u administraciji
277 pregleda 2 komentar(a)
Rudnici Boksita Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Rudnici Boksita Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 10.02.2014. 19:23h

Za odlazak iz Rudnika boksita Nikšić po određenim uslovima prijavilo se 166 radnika, od ukupno 313 zaposlenih.

Predsjednik Samostalnog sindikata Rudnika boksita, Borisav Bojanović, rekao je agenciji Mina-business da je interesantno da su se, izuzev nekoliko radnika, za odlazak prijavili zaposleni u administraciji.

"Rok za prijavljivanje istekao je danas, ali mislim da ne bi bilo problema za proširenje spiska ukoliko bi se neko naknadno javio", kazao je Bojanović.

Prema njegovim riječima, kao uslov za odlazak radnici su naveli poštovanje socijalnog programa po kome bi otpremnine iznosile kao ranije, od šest hiljada do 15 hiljada EUR, kao i odlazak u penziju za one koji bi stekli taj uslov.

Bojanović je kazao da su im ministar ekonomije, Vladimir Kavarić i njegov pomoćnik Dragan Kujović rekli da će se maksimalno angažovati da se razriješi sadašnja situacija.

Za kupovinu rude biće, kako je dodao, vjerovatno raspisan tender, a to će biti izvjesnije nakon što stečajni upravnik razgovara sa nadležnima.

Bonus video: