Usvojen Predlog zakona o zaštiti i zdravlju na radu

Bošković je podsjetio da je taj zakon dobio saglasnost Socijalnog savjeta, navodeći da je usklađen sa evropskim zakonodavstvom
1 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Savo Prelević
Predrag Bošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2014. 15:13h

Vlada je danas usvojila Predlog zakona o zaštiti i zdravlju na radu, koji daje veća ovlašćenja radnicima da odbiju rad u uslovima koji nisu u skladu sa tim aktom, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković.On je rekao da je potreba za novim zakonom bila višestruka zbog usklađivanja zakonodavstva Crne Gore sa evropskim, kao i zbog kvalitetni zaštite radnika. Bošković je podsjetio da je taj zakon dobio saglasnost Socijalnog savjeta, navodeći da je usklađen sa evropskim zakonodavstvom, i da njegovi efekti treba da budu višestruki."Novina u ovom zakonu jeste da osim klasične tehničke zaštite radnika na radu, uvodimo i novi institut, a to je i zaštita zdravlja na radu. Ovim zakonom propisane su nove mjere i načini zaštite na radu ljudi koje će to da obavljaju", kazao je on novinarima nakon sjednice.

"Novina u ovom zakonu jeste da osim klasične tehničke zaštite radnika na radu, uvodimo i novi institut, a to je i zaštita zdravlja na radu"

Bonus video: