Boris Zloković na Toploj gradi hotel

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za gradnju gradskog hotela
356 pregleda 17 komentar(a)
Boris Zloković, Foto: Reuters
Boris Zloković, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2014. 08:46h

Proslavljeni crnogorski vaterpolo reprezentativac Boris Zloković namjerava da na Toploj u Herceg Novom gradi gradski hotel. Ministarstvo održivog razvoja izdalo je urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za gradnju gradskog hotela.

Pozivajući se na DUP „Srbina“ koji je usvojila hercegnovska Opština, resorno ministarstvo je izričito da se na parceli od 869 kvadrata, koja je vlasništvo mlađeg Zlokovića, može graditi isključivo gradski hotel.

Hotel, prema tom dokumentu, može imati najviše 1.300 kvadrata bruto građevinske površine, a maksimalna spratnost za taj dio hercegnvoske opštine su prizemlje, dvije etaže i potkrovlje.

Arhitektura mora biti prilagođena srednjevjekovnom okruženju, a u okviru parcele, Zlokvić mora ostaviti i prostor za javno stepenište. Mora obezbijediti parking mjesta, preporučuje se, u podrumskim etažama.

Atraktivna parcela na kojoj nema izgrađenih objekata, u vlasništvo je Borisa, čiji je otac Stanko bio dugogodišnji direktor Jadranskog brodogradilišta.

Izdavanje urbanističko-tehničkih uslova je prvi korak u dobijanju građevinske dozvole, čime je Zloković mlađi pokrenuo proceduru za dobijanje neophodnog papira kako bi započeo svoju investiciju.

Bonus video: