"Morsko dobro" ponudilo kupališta u zakup

Kriterijumi za rangiranje i ocjenu ispravnih i prihvatljivih ponuda odnose se na ponuđeni iznos godišnje zakupnine koji nosi 50 bodova, isto koliko nose i reference i iskustvo
181 pregleda 4 komentar(a)
Buljarica, Foto: Arhiva Vijesti
Buljarica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.02.2014. 13:26h

Javno preduzeće (JP) Morsko dobro pozvalo je zainteresovane da do 20. februara dostave ponude za godišnji zakup kupališta prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra.

U Herceg Novom, odnosno Zelenici, u zakup se nudi plaža na lokaciji Lučice, u dužini od oko 50 metara. Plaža je javna, odnosno uređena, a u okviru kupališta planiran je privremeni ugostiteljski objekat sa terasom.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat iznosi 3.080 eura, a bankarska garancija ponude ne može biti manja od 1.000 eura.

U Baošićima se nudi u zakup mala plaža sa zapadne strane Ribarske zadruge, dužine 35 metara. Plaža je javna odnosno uređena, a u okviru kupališta nije planirano postavljanje privremenih objekata.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 800 eura, a bankarska garancija ponude ne manja od 500 eura.

Takođe u Baošićima se nudi plaža i obala istočno do otvorenog bazena, u dužini od oko 60 metara. Plaža je javna, odnosno uređena, a u okviru kupališta nije planiran privremeni objekat. Minimalna cijena godišnjeg zakupa iznosi 1.860 eura, a bankarska garancija ponude nije manja od 1.000 eura.

U Budvi se nudi istočni dio plaže Jaz, ispod Žute grede, istočno u dužini od 210 metara, sa pripadajućim akva prostorom. Plaža je javno uređeno kupalište, a u okviru kupališta planiran je privremeni objekat, odnosno montažni ugostiteljski objekat sa terasom.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa 8.940 eura, a bankarska garancija ponude nije manja od 2.500 eura.

U Budvi, na ponudi je takođe istočni kraj plaže Jaz, zapadno u dužini od 250 metara, sa pripadajućim akva prostorom. Tip plaže je javno, odnosno nudističko specijalno kupalište, u okviru koga je planiran privremeni ugostiteljski objekat sa terasom.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa iznosi 6.550 eura, uz bankarsku garanciju ne manju od 2.500 eura.

U Budvi se nudi kupalište na potezu južno od plaže Jaz, u zahvatu plaže zvane Mali pijesak i okolnog obalnog prostora u ukupnoj dužini od oko 150 metara, sa pripadajućim akva prostorom. Tip plaže je obala/održavanje.

U okviru kupališta planiran je privremeni ugostiteljski objekat sa terasom. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 4.630 eura, sa bankarskom garancijom ne manjom od 1.000 eura.

U ponudi je i središnji dio plaže Buljarica, u dužini od 50 metara. Tip plaže je javna, odnosno uređena. U okviru kupališta planiran je privremeni objekat, odnosno konzervator za sladoled i rashladna vitrina.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat je 1.950 eura, a bankarska garancija ponude ne manja od 1.000 eura.

Nudi se i središnji dio plaže Buljarica, u dužini od 70 metara. Tip plaže je javna/uređena, a u okviru kupališta planiran je konzervator za sladoled i rashladna vitrina. Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat 2.560 eura, sa bankarskom garancijom ponude ne manja od 1.000 eura.

U Buljarici, središnji dio plaže Buljarica, u dužini od 25 metara. Tip plaže je javna, odnosno uređena. U okviru kupališta planiran je konzervator za prodaju sladoleda.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat iznosi 1.010 eura, a bankarska garancija ponude ne može biti manja od 1.000 eura.

Nudi se dio plaže Buljarica ispod auto kampa, u dužini od 100 metara. Tip plaže je javna ili uređena. U okviru kupališta planiran je privremeni objekat, odnosno konzervator za sladoled i rashladna vitrina.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat 3.010 eura, a bankarska garancija ponude ne može biti manja od 1.000 eura.

U zakup se daje i dio plaže Buljarica ispod auto kampa, u dužini od 50 metara. Tip plaže je javna/uređena. U okviru kupališta planiran je konzervator za sladoled i rashladna vitrina.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat iznosi 1.860 eura, sa bankarskom garancijom ponude ne manjom od 1.000 eura.

Takođe se može zakupiti dio plaže Buljarica, u dužini od 65 metara. Tip plaže je javna/uređena, a u okviru kupališta planiran je konzervator za sladoled.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat iznosi 1.610 eura, sa bankarskom garancijom ponude ne manjom od 1.000 eura.

Nudi se i dio plaže Buljarica, u dužini od 38 metara. U okviru kupališta nije planirano postavljanje privremenih objekata. Minimalna cijena godišnjeg zakupa iznosi 808,64 eura, a bankarska garancija ponude ne manja od 500 eura.

Minimalne cijene godišnjeg zakupa date su bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost (PDV). Rješenjem Poreske uprave od 1. aprila na naknadu za korišćenje morskog dobra/zakupninu obračunava se i plaća PDV.

U Risnu se na zapadnom kraju na lokaciji Carine, nudi plaža u dužini od 150 metara. Tip plaže javna/uređena, a u okviru kupališta planiran je montažni ugostiteljski objekat sa terasom.

Minimalna cijena godišnjeg zakupa za kupalište i privremeni objekat iznosi 6.570 eura, a bankarska garancija ponude nije manja od 2.500 eura.

Davanje u zakup realizuje se, kako se navodi u javnom pozivu, putem prikupljanja ponuda.

Godišnja naknada za korišćenje morskog dobra/zakupnina koja je uvećana za iznos PDV plaća se u cjelini u momentu zaključenja ugovora ili u najviše tri rate od kojih prva dospijeva u momentu zaključenja ugovora.

Ugovori se zaključuju za tekuću godinu računajući od zaključenja ugovora do 31. decembra, uz mogućnost produženja do 31. decembra naredne godine pod uslovom da je zakupac ispunio ugovorom preuzete obaveze.

Ukoliko tokom trajanja ugovora prostor bude priveden trajnoj namjeni koja podrazumijeva izgradnju hotela visoke kategorije u neposrednom zaleđu, ugovor se neće obnavljati i zakupac nema pravo da traži povraćaj ulaganja.

Na nadmetanju mogu učestvovati isključivo građani i preduzeća koji otkupe tendersku dokumentaciju, koja se može preuzimati do 19. februara do 16 sati, a košta 50 eura.

Ponude se dostavljaju do 20. februara do 11 sati, a njihovo javno otvaranje obaviće se istog dana u 11.30 časova u prostorijama Javnog preduzeća.

Ponuda, između ostalog, mora da sadrži podatke o ponuđaču i dokaze o podobnosti ponuđača, ponudu sa ponuđenim iznosom naknade iskazane u eurima bez uračunatog PDV-a za godišnji zakup precizno označenog kupališta, originalnu bankarsku garanciju ponude i potpisanu izjavu o prihvatanju uslova iz javnog poziva.

Postupak davanja u zakup sprovodi Tenderska komisija, koja i otvara ponude.

Kriterijumi za rangiranje i ocjenu ispravnih i prihvatljivih ponuda odnose se na ponuđeni iznos godišnje zakupnine koji nosi 50 bodova, isto koliko nose i reference i iskustvo.

Bonus video: