Januarski prihodi za 7,9 miliona veći od planiranih

Kako navode iz tog resora, prihodi u januaru ove godine veći su za 15,6 miliona eura, odnosno 28,4 odsto, u odnosu na isti mjesec prošle
0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2014. 18:28h

Januarski budžetski prihodi iznosili su 70,3 miliona eura, i veći su za 7,9 miliona, osnosno 12,6 odsto, u odnosu na plan, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako navode iz tog resora, prihodi u januaru ove godine veći su za 15,6 miliona eura, odnosno 28,4 odsto, u odnosu na isti mjesec prošle.

"Pored činjenice da je ostvareno značajno uvećanje prihoda u odnosu na uporedni period, posebno se pozitivnim ocjenjuje struktura realizovanog poboljšanja", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je porast naplate zabilježen kod prihoda po osnovu poreza na dobit pravnih lica, po osnovu poreza na dodatu vrijednost i po osnovu doprinosa.

"Ostvarenje stopa rasta kod navedenih izvora prihoda ukazuje da je, u odnosu na januar prošle godine, ostvaren blagi rast ekonomske aktivnosti, i da je poboljšana naplata poreskih prihoda, kao rezultat kontinuiranih aktivnosti nadležnih organa usmjerenih na suzbijanje svih pojavnih oblika sive ekonomije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: