Bank of Intesa spremna da podrži državni budžet

„Damanskas je premio spremnost ove finansijske institucije da unaprijedi saradnju sa Crnom Gorom u dijelu obezbijeđivanja finansijskih sredstava"
0 komentar(a)
novac, ekonomija, banke, Foto: Shutterstock
novac, ekonomija, banke, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2014. 18:10h

Bank of Intesa London spremna je da unaprijedi saradnju sa Crnom Gorom u dijelu obezbjeđivanja novca za potrebe državnog budžeta, saopšteno je u razgovoru predstavnika te finansijkske institucije i Ministarstva finansija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, generalni direktor Direktorata za državni trezor Miodrag Radonjić sastao se danas sa predstavnicima Bank of Intesa (San Paolo) iz Londona, Nerijusom Damanskasom i Eimaitisom Simonasom, i Privredne banke Zagreb (dio grupe Bank of Intesa), Hrvojem Bujanovićem i Goranom Kursanom.

Radonjić je upoznao predstavnike tih finansijskih institucija sa makroekonomskom i fiskalnom situacijom u Crnoj Gori i perspektivama razvoja, kao i planovima vezanim za obezbijeđivanje novca za potrebe državnog budžeta za ovu godinu.

Predstavnici Bank of Intesa su, kako se navodi, izrazili pozitivan stav prema aktivnostima Ministarstva finansija i pohvalili napredak Crne Gore, kada je riječ o unapređenju fiskalne stabilnosti.

„Damanskas je premio spremnost ove finansijske institucije da unaprijedi saradnju sa Crnom Gorom u dijelu obezbijeđivanja finansijskih sredstava za potrebe državnog budžeta, kao i u drugim oblastima“, kaže se u saopštenju.

Intesa Sanpaolo grupa je vodec&'769;a bankarska grupacija u Italiji, sa preko deset miliona klijenata. Posluje u oblasti investicionog bankarstva, tržišta kapitala, strukturnog finansiranja na domac&'769;im i međunarodnim tržištima, zahvaljujuc&'769;i svojim kancelarijama u Milanu, Rimu, Napulju i Londonu i podružnici u Njujorku (Banca IMI Securities Corp).

Bonus video: