Nova runda o Mogrenu i investicijama

Suđenje će biti nastavljeno 18. marta saslušanjem bivšeg i sadašnjeg finansijskog direktora HG-a Vojislava Gregovića i Branka Medigovića i eksternog revizora
67 pregleda 0 komentar(a)
hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.01.2014. 09:09h

Zamjenik izvršnog direktora hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera Ljubo Rađenović kazao je, na ročištu u Privrednom sudu, da je firma Merkur, koja je zakupac dijela objekata HG-a i koja ih tuži zbog nadoknade štete, sva ulaganja usaglašavala sa sektorom za razvoj. Na čelu tog sektora je bio Rađenović.

Budvanska rivijera vodi više sporova protiv Merkura među kojima i onaj za “višegodišnju uzurpaciju i nezakonito korišćenje hotela Mogren, i po tom osnovu potražuju oko pet miliona eura. Vlasnik grupacije Merkur je biznismen Milan Mrvaljević.

Prije nekoliko godina Merkur je pred Privrednim sudom pokrenuo postupak protiv Budvanske rivijere kojim traži naknadu svojih ulaganja u hotel Mogren.

I preduzeće Merkur Evropa pokrenulo je 2012. godine tužbu da se njemu nadoknade troškovi ulaganja u hotel. Ranije je saopštavano da je vrijednost tih tužbi oko 3,4 miliona eura.

Rađenović je, pred sutkinjom Dragicom Vujanović, kazao da je Merkur tražio saglasnost za sva investiciona i tekuća ulaganja te da je ta firma isticana kao pozitivan primjer domaćinskog odnosa prema imovini Budvanske rivijere. Rađenović je kazao da su inženjeri hotelske kompanije radove provjeravali samo dok su oni trajali i da se dešavalo da ukupna ulaganja prelaze troškove redovnog održavanja. Neke objekte su, dodao je on, i detaljnije rekonstruisali, kao što su Vila Manojlović i kafe Terasa. Merkur je bio zakupac i hotela Mogren i Plava školjka.

Rađenović je izjavio da je Merkur istican kao pozitivan primjer domaćinskog odnosa prema imovini Budvanske rivijere

Suđenje će biti nastavljeno 18. marta saslušanjem bivšeg i sadašnjeg finansijskog direktora HG-a Vojislava Gregovića i Branka Medigovića i eksternog revizora.

Juče je održano ročište i pred sutkinjom Milicom Popović gdje je u okviru spora u kojem Budvanska rivijera tuži Merkur za nadoknadu štete zbog neiseljenja iz hotela Mogren nakon isteka ugovora o zakupu, na grafološko vještačenje dat potpis bivšeg direktora HG-a Iva Armenka.

Iz Merkura tvrde da su i dalje zakupci hotela, pozivajući se na aneks ugovora koji je potpisao Armenko.

Vještačiće se tri ugovora o zakupu iz 2003. godine. Iako su potpisi vještačeni dva puta, sud je tražio novo. Prethodna dva puta je dokazano da su potpisi Armenkovi.

Suđenje će biti nastavljeno 25. februara.

Bonus video: