Kriza i dalje snažno utiče na građevinski sektor

"Izlazak iz krize je moguć, a u pozadini se nameće važan zajednički imenitelj, a to je ozbiljan i efikasan timski rad svih segmenata privrede i lokalnih i državnih institucija"
72 pregleda 0 komentar(a)
City kvart, zgrada čelebić, Foto: Zoran Đurić
City kvart, zgrada čelebić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.01.2014. 18:02h

Ekonomska kriza i dalje ima snažan uticaj na razvoj građevinarskog sektora, pa su prilike uslovile limitiranu kupovnu moć građana koja se odražava na cjelokupan promet nekretnina u Crnoj Gori, ocijenio je vlasnik kompanije „Čelebić“, Tomislav Čelebić.

On smatra da će ova godina biti ozbiljan „filter“ za kompanije u ukupnoj privredi, što znači da će se izvjestan broj njih naći i pred gašenjem, s obzirom na to da je taj trend aktuelan u svim zemljama regiona.

“Velika je umjetnost kako se, na globalnom planu, sačuvati od nelikvidnih kompanija u poslovanju. Neće biti lako, to je definitivno”, rekao je Čelebić za Glasnik Privredne komore (PKCG). Ipak je, kako smatra, izlazak iz krize moguć, a u pozadini se nameće važan zajednički imenitelj, a to je ozbiljan i efikasan timski rad svih segmenata privrede i lokalnih i državnih institucija, odnosno, biznis sektora, lokalnih subjekata, javnih preduzeća, vladinih insititucija i organa.

“Snažnim uključivanjem crnogorskog biznisa u najavljene i planirane investicije u oblasti infrastrukture, energetike i turizma direktno i snažno se utiče na oporavak i stabilizaciju kompanija u Crnoj Gori”, smatra Čelebić.

Prema njegovim riječima, veliki efekat, u cjelokupnoj revitalizaciji privrede, može imati i angažovanje domaće radne snage na svim krupnim projektima, a to je, opet, uslovljeno adekvatnom osposobljenošću kadrova za kojima postoji potreba.

Bonus video: