Radulović: Sad sam još više uvjeren da je prodaja KAP-a najveća prevara

"Još jednom pozivam VDT da pokrene postupak preispitivanje zakonitosti procesa i tačnosti mojih navoda"
22 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2014. 16:11h

Nakon reakcija koje su uslijedile poslije jučerašnje press konferencije, potpredsjednik Parlament Branko Radulović još više je uvjeren da je prodaja KAP-a najveća prevara do sad u Crnoj Gori.

On je, kako kaže, još odlučniji da istraje i suprotstavi se "ovoj prevari, njihovim akterima i pokuša da sačuva naš najznačajniji privredni resurs i doprinese da Crna Gora postane pravna država u punom smislu".

Integralno prenosimo njegovo saopštenje:

"Sve što sam juče saopštio javnosti je istina i to tvrdim pod punom moralnom, profesionalnom i političkom odgovornošću.

Kada je u pitanju vlasnik TLM Šibenik, gospodin Pejčinoski istina je ta da sam sa njim lično razgovarao 15. i 21. januara 2014., preko moga kabineta. U prvom razgovoru mi je saopštio da nije učestvovao na oglasu iz dva razloga, prvi da njegovi pravni savjetnici smatraju da je besmisleno se javljati na ovakav oglas, gdje ne postoji garancija države, a drugi da mu je savjetovano da se ne miješa u već dogovorene poslove. U drugom razgovoru, kako bi još jednom provjerio da se sve zaista ovako dešavalo, dobio sam identičan odgovor uz elaboraciju da je to savjetovanje bila u stvari prijetnja. Na određeni način razumijem reakciju Pejčinoskog, imajući u vidu da ne želi da se miješa u odnose u Crnoj Gori, kao i to da su za aluminijumsku industriju u svijetu vezana brojna ubistva i da je ta industrija kontrolisana u velikoj mjeri od raznih kriminogenih struktura. Međutim moja misija i obaveza prema Crnoj Gori je sasvim drugačija. Zato još jednom pozivam VDT da pokrene postupak preispitivanje zakonitosti procesa i tačnosti mojih navoda. Zahtijevam da me pozove kao prvog na saslušanje i podvrgne poligrafu, kako bi utvrdili da li govorim istinu ili ne. Javno sada pred crnogorskom javnošću saopštavam, da ukoliko se ispostavi da ne govorim istinu, da ću se povući iz javnog i političkog života i neka mi odrede najveću kaznu zbog obmane javnosti.

Pejović: Krao sam čokoladice, ali i bio najveći izvoznik poslije KAP-a >>>

A što se tiče uličarskog žargona vlasnika Uniproma o njegovo pozivanje na krađu čokolada i vrijednosti Đukanoviće ruke, istina je u onoj narodnoj „jednom lopov-vazda lopov“ , „jednom sluga- vazda sluga“. Svjestan da je u pitanju marginalac i da iza svega ovoga stoji njegov nalogodavac Đukanović poručujem mu da se vrati salati i čokoladama, i da se ostavi spašavanja Crne Gore i njenog najznačajnijeg resursa.

Još jednom bih pozvao stečajne upravnike i sudije za oglase prodaje imovine KAP-a, Kovačnice i Prerade da poštuju Zakon o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru, da ne potpisuju ugovore o prodaji pojedinih djelova već da raspišu oglas o prodaji ukupne imovine Rudnika boksita i Kombinata aluminijuma. Ukoliko to ne učine, postaće saučesnici ove prevare i pridružiće se akterima dosadašnjih protivzakonitih radnji u krivičnoj prijavi koju ću lično predati novom Državnom tužiocu."

Galerija

Bonus video: