Pejović: Krao sam čokoladice, ali i bio najveći izvoznik poslije KAP-a

"Godine 2001. sam poslije KAP-a bio prvi crnogorski izvoznik, ali ne voća i povrća, već metala, i to tri godine zaredom”
900 pregleda 82 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Pejović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.01.2014. 10:01h

Na pitanje potpredsjednika Skupštine i poslanika Demokratskog fronta Branka Radulovića odakle nekom ko je prodavao salatu i bio kondukter, 30 miliona, reagovao je i vlasnik Uniproma Veselin Pejović,čiju je ponudu za KAP stečajni upravnik ocijenio najozbiljnijom.

"Tačno je da sam ljeti sa 17 godina radio kao kondukter, a prije toga (kao dječak) krao čokoladice u samoposluzi. Godine 2001. sam poslije KAP-a bio prvi crnogorski izvoznik, ali ne voća i povrća, već metala, i to tri godine zaredom”, rekao je Veselin Pejović “Vijestima” u reakciji na tvrdnje poslanika Radulovića.

On je kazao da je kao privrednik odlikovan od strane Privredne komore i da mu je tu nagradu uručio tadašnji predsjednik Vladimir Vukmirović.

“Međutim, ološ iz PzP-a još nijesu objavili dokaze za laži da predstavljam narkokartel i da perem pare od droge. To je njihova obaveza prema građanima, ili da prestanu da lažu. Kupovina KAP-a u ovom trenutku je sporedna stvar za mene, a obaveza da sperem ljagu sa moje porodice i kompanije biće moja obaveza i prioritet do kraja života”, zaključio je Pejović.

Pejović je pozvao ranije PzP da sam izabere revizorsku kuću koja će ispitati način na koji je on stekao novac. Radulović je, odgovarajući na pitanje da li će to učiniti, odgovorio da on Pejovića nikada nije pomenuo niti sreo.

"Ja njega nijesam sreo ni na naučnim skupovima. Prema nekim mojim saznanjima, on se bavio prodajom i preprodajom salate. I onda se pitam da li čovjek koji se bavio trgovinom salate i bio kondukter, kao što su mi rekli, i ima neku malu livnicu, može da se bavi ukupnim razvojem aluminijumske industrije ili je to nešto drugo”, saopštio je Radulović.

On je rekao da taj čovjek i “njegovo uličarsko ponašanje pokazuje koji je on mentalni sklop”.

“Nađite na YouTubeu kako čovjek otvara rampu pa ćete vidjeti iz tog poteza da li taj može da komanduje i da objedini svu crnogorsku pamet i komanduje aluminijumskom industrijom. Vidjećete taj mentalni sklop. Ja sam se samo nasmijao i rekao - Kukala nam majka”, rekao je Radulović.

On je poručio da se svaki tok novca mora kontrolisati, te da će to skupštinska tijela uraditi ukoliko se zaključi ova transakcija.

“Ako neko od salate ili od nečega drugog zaradi 30 miliona eura, je li normalna stvar da se to kontroliše? Time će se baviti skupštinski odbori za ekonomiju i bezbjednost i inicirati saslušanja”, istakao je Radulović.

Bonus video: