Ferien 2014

Turistička ponuda Budve predstavljena na sajmu turizma u Beču

Sajam u Beču okupio je oko 150.000 posjetilaca i 750 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta
0 komentar(a)
Budva, Foto: Anto Baković
Budva, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 20.01.2014. 15:54h

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila svoju turističku ponudu za ovu sezonu na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2014“ u Beču, od 16. do 19. januara.

Turistička organizacija opštine Budva nastupila je na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore zajedno sa ostalim predstavnicima turisticke privrede: HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, HTP “Ulcinjska Rivijera”, turističke agencije “Globtour”, “Montenegro Travel Idea”, “AMC communications”, Montenegro Airlines i Turističke organizacijama Bara, Tivta, Herceg Novog i Ulcinja.

Istraživanja pokazuju da su austrijski turisti prije svega zainteresovani za aktivan odmor i kraće boravke u hotelima visokih kategorija, pa je prema tome Budva i formirala svoju ponudu. Posjetioci štanda su mogli dobiti informacije o ponudi namijenjenoj porodicama sa djecom, mladim ljudima, seniorima, zatim ljubiteljima rekreacije, pješačkih tura, kulturno-istorijskih spomenika, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, prazničnih dešavanja i manifestacija i sl.

Poseban akcenat stavljen je na organizovanje sastanaka sa predstavnicima medija i partnerima sa ovog tržišta, prije svega sa turoperatorima koji su veoma zainteresovani da seniorima i mladim ljudima koji dolaze na odmor 3 do 5 dana i zahtijevaju određeni program zabave, predstave Budvu.

Zadnjih godina, turisti sa austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru. Prema zvaničnim statističkim podacima, do novembra 2013. godine, Crnu Goru je posjetilo 9.582 turista iz Austrije koji su ostvarili skoro 45.221 noćenja, što je za 14 % više u odnosu na prethodnu godinu.

Sajam u Beču okupio je oko 150.000 posjetilaca i 750 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta.

Preporučujemo za Vas