HGL neće dostaviti novu ponudu za KAP: Cijena od 28 miliona previsoka

Imovina KAP-a je staro gvožđe, a rušenje objekata i prečišćavanje imovine bi koštalo previše, smatraju u HGL-u
81 pregleda 3 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Luka Zeković
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.01.2014. 09:10h

Njemački HGL najvjerovatnije neće dostaviti ponudu na drugom tenderu za kupovinu imovine Kombinata aluminijuma (KAP), saopštio je direktor preduzeća Get sales, koje stoji iza njemačke kompanije, Daniel Kluting.

"Nijesmo sigurni da ćemo dostaviti ponudu, i već smo pitali Vladu za sličnu industrijsku imovinu gdje bismo mogli da sprovedemo investiciju koju smo planirali", kazao je Kluting Danu.

On je naveo da im nije prihvatljiva početna cijena od 28 miliona eura.

"Nas jedino interesuju tačke od jedan do pet u oglasu, a ima uh ukupno osam. U tenderu piše da je prvih pet tačaka povezano. Isto je pisalo i na prošlom oglasu, pa je na kraju prodat dio a ne cjelokupna imovina. Tako da ne možemo predvidjeti šta će se desiti na ovom tenderu", rekao je Kluting.

Prema njegovim riječima, imovina KAP-a je staro gvožđe, a rušenje objekata i prečišćavanje imovine bi ih koštalo više nego što bi dali za njegovu kupovinu.

"Nemamo ugovor za električnu energiju, a imamo teški otpad sa kojim ne znamo šta da radimo. Mnogo bi lakše bilo da počnemo raditi projekat na imovini na kojoj nema ničega", objasnio je Kluting.

Bonus video: