Trgovci koji mijenjaju deklaracije biće kažnjeni

Inspektori su netačne deklaracije pronalazili na mesnim prerađevinama kao što su ćevapi, pljeskavice i roštilj kobasice...
131 pregleda 9 komentar(a)
meso, Foto: Shutterstock
meso, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.01.2014. 06:54h

Veterinarska inspekcija je u nekoliko slučajeva utvrdila da su trgovci stavljali deklaracije koje nijesu odgovarale proizvodu i proizvođačkoj specifikaciji, i da se to odnosilo na mesne prerađevine kao što su ćevapi, pljeskavice i roštilj kobasice.

Takvi proizvodi su uništavani na licu mjesta, a pravna i odgovorna lica kažnjavana prekršajnim nalozima ili podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Ovo je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove na pitanje “Vijesti” da li je i koliko bilo takvih slučajeva, jer je ministar poljoprivrede Petar Ivanović na konferenciji za novinare prije dva dana, najavljujući da pripremaju novi zakon o bezbjednosti hrane koji će biti još stroži, kazao da ima slučajeva da trgovci uvoze jeftiniju hranu pred istek roka upotrebe, da je prepakuju i mijenjaju deklaracije.

On je naveo da se takvi slučajevi dešavaju pred praznike ili početak turističke sezone kada se povećava potrošnja hrane.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" od 17. januara

Bonus video: