Predstavljena turistička ponuda na sajmu u Beču

Iz NTO je saopšteno da su prvog dana sajma, na kojem se očekuje 150 hiljada posjetilaca, organizovani sastanci sa predstavnicima medija
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2014. 13:39h

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je danas na međunarodnom sajmu turizma Ferien 2014 u Beču.

Ponudu su na sajmu, na kojem učestvuje 750 izlagača iz preko 70 zemalja, predstavile Nacionalna turistička organizacija (NTO) u saradnji sa Montenegro Airlinesom, lokalnim turističkim organizacijama primorskih opština i turističkom privredom.

Na crnogorskom štandu ponudu su predstavili Budvanska i Ulcinjska rivijera, Montenegro Stars hotel group, agencije Globtour, Montenegro Travel Idea, AMC communications, Montenegro Airlines i turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Herceg Novog i Ulcinja.

Iz NTO je saopšteno da su prvog dana sajma, na kojem se očekuje 150 hiljada posjetilaca, organizovani sastanci sa predstavnicima medija i partnerima sa austrijskog tržišta.

„Poseban akcenat bio je na predstavljanju ponude za aktivan odmor i sastancima sa specijalizovanim turističkim agencijama koje se bave organizacijom putovanja turista koji upražnjavaju aktivnosti na otvorenom. Razgovarano je i o ponudi kružnih tura za nekoliko susjednih destinacija“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su kazali da sajam Ferien ima značajnu posjetu iz Austrije i zemalja okruženja, zbog čega će ponuda biti plasirana i direktnim korisnicima.

„Posjetioci crnogorskog štanda mogu dobiti informacije o ponudi namijenjenoj porodicama sa djecom, mladim ljudima, ljubiteljima rekreacije, biciklizma, pješačenja, vina i kulinarskih putovanja, spa i wellness centara, prazničnih dešavanja i manifestacija i putovanja za seniore“, rekli su predstavnici NTO.Oni su dodali da istraživanja pokazuju da su austrijski turisti u prethodnim godinama putovali češće, sa kraćim boravcima i uglavnom preferirali raznovrsnije odmore.

Welness odmori, posjete gradovima, kratka putovanja, aktivan i raznovrsan odmor, daleke destinacije i boravak u hotelima sa četiri i pet zvjezdica su, prema Euromonitor Internationalu, bili najzastupljeniji u 2012. godini. Prema tim podacima, 40 odsto svih putovanja u inostranstvu je obuhvatalo od jednog do tri noćenja, trećini je odmor trajao od pet do osam dana, dok je nešto manje od trećine na odmoru bilo 13 do 15 dana.

„Posljednjih godina, turisti sa austrijskog tržišta u sve većem broju posjećuju Crnu Goru“, kazali su iz NTO.

Prema zvaničnim statističkim podacima, do novembra prošle godine, Crnu Goru je posjetilo preko 16,7 hiljada turista iz Austrije, koji su ostvarili skoro 75 hiljada noćenja, šest odsto više nego 2012. godine.

Bonus video: