Otvorene ponude za KAP: Pejović nudi 28.5 miliona eura

Na tender za prodaju imovine KAP-a, po početnoj cijeni od 52,47 miliona eura, dostavljene su četiri ponude
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2014. 19:15h

U Privrednom sudu u Podgorici počelo je otvaranje ponuda dostavljenih na tender za imovinu Kombinata aluminijuma (KAP). Prvo je otvorena ponuda kompanije Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, koja je ponudila 28,5 miliona eura za svu imovinu KAP-a osim za bazen crvenog mulja i deponije katodnog otpada.

Uniprom za struju nudi 38 eura po megavatu i ukupne investicije do 76 miliona eura kako bi do 2018. godine proizvodio 120 hiljada tona tečnog aluminijuma i 30 hiljada tona sekundarnog metala.

Ponuđenu cijenu bi platili u dvije rate i zadržali bi 300 radnika.

TV Vijesti, Daniela Vranković

Denkovič nudi 450.000 eura

Kompanija Politropus Alternative, sa sjedištem u Tivtu, ponudila je 450 hiljada eura za dio imovine Kombinata aluminijuma (KAP).

Kompanija Politropus je dostavila ponudu za pojedine djelove imovine KAP-a uključujući bazen crvenog mulja, za koju nude 100 hiljada eura. Ponuda važi i za objekat bivšeg Instituta za istraživanje i razvoj aluminijuma i zemljište u Spužu gdje je bila bivša krečana.

Politropus Alternative je crnogorska kompanija, sa međunarodnim kapitalom. Njen osnivač i vlasnik je Ukrajinac Roman Denkovič.

Get Sales nudi 700 miliona investicija

Get Sales LTD London je ponudio ukupno 5.100 eura, i oni obećavaju 700 miliona eura investicija.

Direktor te firme je Danijel Kluting, je objasnio da je tekst oglasa vidio na sajtu KAP-a, ali i da ga je dobio od ministra ekonomije Vladimira Kavarića.

Ponuda važi za svu imovinu osim za zemljište u Spužu, poslovne prostore u naseljima Zabjelo i Drpe Mandića, gradsko građevinsko zemljište na lokaciji u blizini Gintaša.

Predstavnici Politropusa su zatražili da se ta ponuda odbaci jer je na engleskom i nema zvaničnog prevoda.

Alemani zainteresovan za vagone

Kompanija Alemani trade iz Beograda ponudila je za dio imovine Kombinata aluminijuma (KAP) 178,2 hiljade eura. Na otvaranju je saopšteno da ponuda važi za 22 vagona. Njihovoj ponudi se usprotivio advokat Uniproma Zoran Vukčević koji smatra da je to neodvojivio dio imovine KAP-a i jedna tehnološka cjelina kako je navedeno u oglasu grupe.

Predstavnik Alemani trade se usprotivio prigovoru napominjući da su vagoni prevozno sredstvo i dio pokretne imovine, kao i da nema baš nikakve veze sa proizvodnjom alumunijuma.

Galerija

Bonus video: