Skijališta na Žabljaku i Kolašinu poluprazna, TO krive nedostatak snijega

" Generalno, nismo zadovoljni sezonom i u slučaju da bude snijega u narednom periodu, to bi samo moglo donekle da popravi stvari"
62 pregleda 5 komentar(a)
Snijeg na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Snijeg na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 08.01.2014. 12:13h

Ovogodišnja zimska turistička sezona u ski-centrima u Crnoj Gori je jedna od gorih u posljednjih deset godina, a glavni razlog je nedostatak snijega na Žabljaku i u Kolašinu.

Lijepo i sunčano vrijeme, koje je zahvatilo cijeli Balkan, rezultiralo je da snijega na skijalištima na Žabljaku i Kolašinu uopšte nema, tako da svi oni koji su planirali skijati na ovim lokacijama, svoje planove mijenjaju.

Direktor Turističke organizacije Žabljak Boro Nikolić u izjavi za Anadoliju kazao je da se posljedice nedostatka snijega uveliko osjećaju.

“Za Novu godinu smo imali solidnu posjetu, ali to je daleko od očekivanog. Posljedice nedostatka snijega se uveliko osjećaju, jer ljudi na Žabljak dolaze kako bi se skijali. Generalno, nismo zadovoljni sezonom i u slučaju da bude snijega u narednom periodu, to bi samo moglo donekle da popravi stvari“, kaže Nikolić.

Njegov kolega iz Kolašina, direktor TO Kolašin Nikola Medenica saglasan je da je nedostatak snijega ove godine uveliko uticao na posjetu ski-centru Bjelasica u Kolašinu.

„Mi jesmo zadovoljni sezonom, iako to nije kao prošlih godina. Nedostatak snijega je najveći problem, jer veliki broj gostiju u hotelima otkazuje aranžmane, pošto su najave vremenskih prilika takve da snijega neće biti u skorije vrijeme“, kazao je Medenica za Anadoliju.

Iz NVO Centar za razvoj Durmitora su ocijenili da je zimska sezona završena 3. januara, a sve hotele i druge turističke kapacitete treba zatvoriti do naredne godine kako se ne bi bespotrebno trošio novac.

Bonus video: