Ove godine novi tenderi za Institut u Igalu i Brodogradilište u Bijeloj

Prema njegovim riječima, očekuje se objavljivanje tendera i za hotel Park Bijela, NTC Marine Kotor, kao i kompanija koje su u stečaju
6 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2014. 12:16h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte planira da u ovoj godini objavi tendere za Jadransko brodogradilište Bijela, Institut “Simo Milošević” i kompanije u stečaju, ali i da raskine ugovore sa investitorima koji ne poštuju obaveze.

Sekretar Savjeta, Aleksandar Tičić kazao je u intervjuu agenciji Mina-business da će Savjet u januaru predložiti Vladi plan privatizacije za ovu godinu na osnovu predloga ministarstava.

“Akcenat će biti na nastavku već objavljenih tendera za valorizaciju ili prodaju vojno-turističkih kompleksa Mediteran Žabljak i Bigovo-Trašte, ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, lokaliteta Pećine, koji se nalazi između Njivica i ušća Sutorine, ECOlodge Vranjina i bivše vojne kasarne 'Radoje Dakić' na Žabljaku”, precizirao je Tičić.

On je podsjetio da je Savjet početkom decembra prošle godine objavio šest javnih poziva za njihovu valorizaciju ili prodaju.

Prema njegovim riječima, očekuje se objavljivanje tendera i za hotel Park Bijela, NTC Marine Kotor, kao i kompanija koje su u stečaju.

Raskid sa investitorom u Marini Bar

Tičić je rekao da je na posljednjoj sjednici Savjeta pokrenut postupak za raskid Ugovora za kupoprodaju akcija Marine Bar.

“Prodavci akcija, odnosno fondovi i Ministarstvo saobraćaja su zaduženi da dostave pismo obavještenja o raskidu kupcima i formiraju komisiju koja će imati zadatak da prenese akcije na državu nakon raskida Ugovora”, objasnio je Tičić.

Vlada je u aprilu prošle godine usvojila Informaciju o statusu privatizacionih ugovora iz oblasti turizma, nakon čega je pokrenut postupak raskida ugovora za hotel Planinka i Jezera na Žabljaku.

“Istovremeno, ostavljen je rok kompaniji Rokšped da u saradnji sa Sekretarijatom za razvojne projekte i Ministarstvom održivog razvoja i turizma počne pregovore o redefinisanju elemenata ugovora za hotel Galeb u Ulcinju”, naveo je Tičić i dodao da ukoliko se to ne uradi pokrenuće se postupak raskida.

Bonus video: